8GB olan Kingston, 2GB olanlar Nanya tech ve DDR3. Bunlar dual çalışıyorlar galiba pek anlamıyorum. 8 olan yerine 2GB aynısından taksan daha iyi olur dedi bilgisayarcı. Dogru mudur?
Uyumluluk sıkıntısı yaşıyorsanız iyi olabilir belki ama sıkıntı yaşamıyorsanız böyle kullanmanızda sakınca yoktur. Uyumluluk sıkıntısı yoksa ve değiştirirseniz 6 GB'dan feda edersiniz, boşuna da para harcarsınız.
Pardon şimdi anladım. Elinizde 4 slotlu anakart ve 3 adet bellek var. 1 tanesi 8 GB, 2 tanesi 2 GB. Siz bence bilgisayarcıyı dinlemeyip ilerde o iki tane 2 GB belleği kenara koyup, 8 GB daha takın. Çok daha iyi çalışsın. Ha madem daha iyi çalışır diyor o bilgisayarcı (!) 2 GB olan belleklerden birini kenara koyup bir tanesini 8 GB olanın karşısına takıp dual çalıştırsın.
Dual Channel çalışsın diye öyle birşey demiş olabilir. Fakat şu noktada buna hiç ihtiyacınız olmaz. İleride ram sıkıntısı yaşarsanız elinizdeki 8GB Kingston ram'in aynısından alıp dual channel olarak da çalıştırırsınız.
Dual Channel çalışsın diye öyle birşey demiş olabilir. Fakat şu noktada buna hiç ihtiyacınız olmaz. İleride ram sıkıntısı yaşarsanız elinizdeki 8GB Kingston ram'in aynısından alıp dual channel olarak da çalıştırırsınız.
Ama ben 8 GB ile karşısına takılacak olan 2 GB belleğin dual çalışabileceğini zannetmiyorum. Bence hiç para harcamasın. Sizin dediğiniz gibi ilerde yanına 8 GB daha takıp dual kullanır.
Ama ben 8 GB ile karşısına takılacak olan 2 GB belleğin dual çalışabileceğini zannetmiyorum. Bence hiç para harcamasın. Sizin dediğiniz gibi ilerde yanına 8 GB daha takıp dual kullanır.
Zaten dual çalıştırması için sistemde tutacağı ram'in aynısını almak zorunda. Timing değerleri ve Cas Latency (CL=gecikme süresi) gibi değerlerinin birebir aynısı olması zorunlu.
Zaten dual çalıştırması için sistemde tutacağı ram'in aynısını almak zorunda. Timing değerleri ve Cas Latency (CL=gecikme süresi) gibi değerlerinin birebir aynısı olması zorunlu.
Bence bilgisayarcı saçmalamış. Eğer 8 Gb olan belleği söküp yerine 2 Gb takarsa yine 3 slot dolu olacak ve yine belleklerden biri single çalışacak. Bilgisayarcı 8 GB belleğe iş koymuş
Bence bilgisayarcı saçmalamış. Eğer 8 Gb olan belleği söküp yerine 2 Gb takarsa yine 3 slot dolu olacak ve yine belleklerden biri single çalışacak. Bilgisayarcı 8 GB belleğe iş koymuş
Ben de şimdi farkında vardım. Sistemde sanırım 1x 8GB ve 2x 2GB DDR3 ram var? Eğer durum böyleyse bilgisayarcı hakikaten de 8GB'lik belleğe göz dikmiş.
Arkadaşın yapacağı en güzel şey (şayet parası da var ise); 2GB'lik belleklerin 2'sini de satıp yerine sistemde takılı olan 8GB DDR3 Kingston belleğin aynısından alıp dual olarak kullanmak olacaktır.
cevaplarınız için teşekkürler..bende 4 slotlu anakart var 4 üde dolu 1 adet 8gb 3 adet 2gb var 2.2 dual çalışır da 8 2 dual çalışıyomudur suan
yani suan elimde anakarta takılı 8 2 2 2 ddr3 ram var.bunları söksem geri takarken sıralama öenmlimidir. ya da 8gb yi cıkarsam pc çalışırmı ya da 4 4dual taksam performans artar mı