RAM ve CPU Aynı Anda Overclock Olmuyor

Queph

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, ayrı ayrı overclock ettiğimde stabil çalışıyorlar. Normalde işlemciyi 3.8 GHz'de, belleğide 3000 MHz stock halde kullanıyorum. Belleği 3333 MHz'ye çektiğim zaman, Prime95 all blendde not running oluyor. Eğer işlemciyi stock halde bırakıp sadece belleği 3333 MHz'de çalıştırırsam Prime95 testinde herhangi bir sıkıntı olmadan devam ediyor, 1 saate yakın test ettim herhangi bir hata almadım. Bunun nedeni ne olabilir? İkisini beraber overclock ederken stabil voltajdan bir tık üstünü de verdim olmadı.

+Ryzen 5 1600
+MSI B450M Bazooka (Güncel BIOS)
+2x8 3000 MHz CL16 Corsair RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ayrı ayrı overclock ettiğimde stabil çalışıyorlar. Normalde işlemciyi 3.8 GHz'de, belleğide 3000 MHz stock halde kullanıyorum. Belleği 3333 MHz'ye çektiğim zaman, Prime95 all blendde not running oluyor. Eğer işlemciyi stock halde bırakıp sadece belleği 3333 MHz'de çalıştırırsam Prime95 testinde herhangi bir sıkıntı olmadan devam ediyor, 1 saate yakın test ettim herhangi bir hata almadım. Bunun nedeni ne olabilir? İkisini beraber overclock ederken stabil voltajdan bir tık üstünü de verdim olmadı.

+Ryzen 5 1600
İkisini aynı anda O.C ettiğinizde bilgisayar açılmıyor mu ?,güç kaynağınız yetersiz geliyordur belki.

+Ryzen 5 1600
Burada 3333 MHZ'i desteklemediği yazıyor.Değişmiş olabilir aam değişmemişse bundandır

Dosya Ekleri

• IMG_20191209_092014.jpg
    IMG_20191209_092014.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 50
Bu sorun bende de var. Daha doğrusu bu bir sorun mu onu da bilmiyorum? Sistem bileşenlerimi aşağıya yazıyorum.
Ryzen 7 3700X
MSİ B350M Pro Vd-Plus AM4+
Corsair Vengeance 2x8GB 3200Mhz CL16

XMP seçeneklerini bios üzerinden açtığımda bilgisayar restart atıyor ve game boost ile xmp'yi aynı anda açamazsınız yazısı çıkıyor. Ancak RAM'ler istediğim hızda çalışıyor ve işlemcim de 4.4 Ghz bandında sorunsuz çalışıyor. Sanırım sistem kendini otomatik olarak korumaya alıyor.

3333MHz gibi ara bir değer yerine 3200MHz dene bir de.
Sanırım voltajlara ve timinglere hiç dokunmuyorsun. Biraz voltaj her derde devadır. Değil mi modum @Tolga Samet 🙂

NB/SOC Voltage değeri 1.1V olmalı, kontrol et.
Voltaj değerlerini de paylaşır mısın ?
CPU Voltaj: 1.3125 NB Voltaj:1.1 DRAM Voltaj:1.37
Dediğim gibi eğer sadece RAMi overclocklarsam 3333 gibi bir değerde çalısıyor. 3200de de aynı hatayı alıyorum.
Burada 3333 MHZ'i desteklemediği yazıyor.Değişmiş olabilir aam değişmemişse bundandır
Hocam valla aynı sorun 3200de de oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı