Çözüm RAM ve CPU yükseltirken laptop açılmıyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sn.amil

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8GB = 16GB DDR3 RAM
SSD veya HDD modeli
SATA III (6Gb/s) SSD
Ekran kartı
İntel HD 3000 (CPU içinde)
Anakart
Pegatron A15
İşlemci
İntel İ5-2450M
Selamlar ben Azerbaycan'dan...

Casper Nirvana A15 model (version he) laptop var. Anakartında harici NVIDIA ekran kartı olmayan modelden. Üzerinde Intel Pentium B950 işlemcini 2-ci nesil i5 2450M -e yükseltmek istedim. Soket aynı G2 (rpga998b) ve çipset de Intel HM65 olmasına (desteklemesine) rağmen sistem yeni CPU da bir türlü açılmıyor ve siyah ekranda kalıyordu. Belki analartda ikinci NVIDIA ekran kartı yok, o yüzden dedim... Ama CPU dahilindeki entegre GPU ile çalışması lazım. Nice ki, eski işlemcini geri taktığımda gayet iyi çalışıyordu. Sistemde SATA III (6Gb/s) hızında SSD ve 2x8GB = 16 GB RAM vardı (yani iki slot/yuva, iki RAM modul vardı). Sorunu çok kolay çözdüm🙂

Denediğim yönetemler:
1) RAM'ların yerini değiştirdim olmadı.
2) RAM'ların birini çıkardım ve her birini tek-tek denedim, olmadı.
3) eski CPU geri taktım (Pentium B950) çalıştı. Ama yeni CPU tekrar taktım (i5-2450M) yine çalışmadı.

Çözüm:
A) elimde 2 GB Kingston model RAM vardı. Birinci slota taktım. Yeni CPU ile çalışdırdım, açıldı.
B) sonra 2 GB yerine birinci slota 8 GB RAM modul taktım. Tekrar sistemi balşatdım, açıldı.
C) daha sonra ikinci slota da 8 GB RAM modul taktım. Sistemi başlattım, açıldı.

Bu sefer sistem tam 16 GB RAM'ı gördü.

Not: Bunu bir tek Casper model bilgisayarda değil, elinizde olan herhangi bir laptopta da deneyebilirsiniz. Kimese faydası olar, yararı olar diye sizlerle bölüşdüm.

Teşekkürler🙂. Azerbaycan'dan saygılarla 🇦🇿❤️🇹🇷

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı