RAM ve SSD ekletmek oyun performansını artırır mı?

bekirmert43

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımda 1 TB HDD 8 GB RAM var. İşlemci i5 10. nesil ve ekran kartı NVIDIA MX230. Bu sistemde tüm ayarları yapmama rağmen 640x480 çözünürlükte CS oynarken düşük FPS alıyorum. Birkaç arkadaşımla konuştum kimisi SSD taktır kimisi RAM taktır dedi. Ben garanti olsun diye ikisini aynı anda taktıracağım kesin olarak FPS artışı alır mıyım? Sadece CS değil bir sürü oyun oynuyorum genelde. Ama CS:GO işlemci bazlı bir oyun olduğu için kafam biraz karışık. Sizce ikisini de taktırmalı mıyım?

RAM artırabilir çok olmasa da. Ama SSD oyun performansına etki etmez. Sadece oyunun daha hızlı açılmasını sağlar.

Hocam çok fps artışı yaşamazsın. Ssd makineyi hızlandırır.

RAM artırabilir çok olmasa da. Ama SSD oyun performansına etki etmez. Sadece oyunun daha hızlı açılmasını sağlar.
Çok olmasa da değil 12, 16gb ram gerektiren oyunlarda çok fark eder ram. Fakat dediğiniz gibi ssd'nin oyun performansına bir katkısı olmaz.

Drop varsa o sorun çözülür. SSD ise açılma süresini azaltır.

640x480 yapmak bu tarz bir sistemde performans artışı yerine performans kaybı yaşatır. SSD oyunun yüklenme sürelerine etki eder ve HDD kaynaklı takılmaların önüne geçer. Ancak SSD CS:GO'dan ziyade PUBG, GTA V gibi çok büyük haritalara sahip oyunlarda HDD'in yavaş yüklemesinden dolayı oluşan FPS kaybının önüne geçer, yani ekstra bir performans sağlamaz sadece daha stabil hale getirir.
Çift kanal RAM kullanmak bir miktar performans artışı sağlayabilir, ancak güncel bir Gaming laptopta yapılan RAM yükseltmesi kadar hissediler bir performans artışı sağlamaz.
Bir de model belirtmemişsiniz ancak yazdığınız özelliklere sahip cihazlar genellikle onboard RAM kullanan modeller olabiliyor. Yani anakartta ekstra bir RAM slotu bulunmayabilir.

Ram taksan %5-%10 arası bir FPS yükseliş yaşarsın.

Hocam modeli Dell Inspiron 3593. Pek bilgim yok ekstra slotla ilgili. Ve 640x480 yerine ne yapmalıyım?

Ram artırmak drobu azaltır. FPS artırmaz veya çok ufak olur hissetmezsiniz. SSD ise sistemi hızlandırır, windows açılışlarını, program inport ve exportlarını(ingilizce yazınca daha güzel duruyor giriş ve çıkış yani ) ve oyun yükleme ekranlarının süresini kısaltır. Öyle yok kardeş 1600 mb ssd ile 3000 mb ssd arasında günlük kullanımda farkı hissetmezsin diyenlere bakma Neyse konuyu dağıtmaktan mesajı silmesin şimdi modcuğum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…