RAM ve SSD takviyesi PC'de ne gibi avantajlar sağlar?

demirkymz

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, eski bir laptopum var Grundig marka 4 GB RAM, Intel Core i3 3110M işlemci, Intel HD Graphics 4000 ekran kartı sistem özelliklerine sahip. Arada laptop donuyor ve yavaşlıyor. Ben bu laptopa 4 GB RAM ve SSD eklersem ne gibi değişiklikler olur? Laptop biraz rahatlar mı?

Genellikle dizi, film falan izliyorum. Onun dışında Minecraft, ETS 2 falan oynuyorum ve bu oyunları oynarken arada ani FPS düşüşleri takılma vs yaşıyorum. Oyun açılırken yavaş açılıyor. Şimdiden teşekkürler.

SSD Eklersen (hızına bağlı) Bilgisayarın Hızlı açılır Oynadığın oyunlarda hızlı açılır. Ram takviyesi yaparsan eğer ki bi oyunda çok drop yiyorsan onu azaltabilir.

SSD takviyesi bilgisayarınızı hayata döndürür ancak oyun performansınızı etkilemez bir tek oyunlar daha hızlı açılır.

RAM yükseltirseniz; Sistem daha hızlı açılır, oyun performansı artar, render alıyorsanız işinize yarar.

SSD yükseltirseniz; Komple SSD'nin içine kurduğunuz her şey daha hızlı açılır, HDD'ye göre daha sessiz çalışır ve daha az güç tüketir.

RAM bazı uygulamaları oynatırken rahatlatma sağlar, ama bir ekran kartı gibi değildir.Ssd ise çalışma, açılış hızlarını arttırır.

RAM oyunlarda hatrı sayılır şekilde dropları azaltırken SSD her şeyin daha çabuk açılmasını sağlar sisteminiz biraz eski olduğu için RAM almak yerine bütçenize göre daha sonra parçaları yenilemeniz daha doğru olur.

Bilgisayarın daha hızlı açılır. Ve oyunlarda daha fazla FPS alırsın.

Öncelikler teşekkürler hangi parçalarını yenileyebilirim?

Öncelikler teşekkürler hangi parçalarını yenileyebilirim?

Anakartı yenilemeniz şart anakartı değiştirirseniz işlemci almanız da gerekir bu arada sistem DDR4 ise eski RAM bellekleri kullanabilirsiniz daha sonra aynısından alıp 4+4 yapabilirsiniz fakat eğer oyun sizin için çok önemliyse 8+8 öneririm bütçe belirtirseniz toplayabilirim.
Ekran kartını en son almanızı öneririm.

Ana kartı bu yaz yenilemiştik. İşlemci yenilenebilir herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…