RAM voltajı kaçta olmalı?

F.Berkay

Hectopat
Selamun aleyküm arkadaşlar. Ryzen 3 1200 overclock yapacağım. Bir video izledim ve orada sadece işlemciyi değil RAM'i de overclockladığını gördüm. Fakat benim RAM'im Corsair Vengeance 3000 MHz ve kendi Ryzen Master programıma baktığımda benim RAM'im 1067 MHz'de çalışıyordu. Videoda 2666 MHz overclockluyordu fakat ben RAM'imin 3000 MHz'de çalışmasını istiyorum. Voltajının ne kadar olacağı konusunda bilgim yok bilgili bir arkadaş yardım edebilir mi? Bu arada izlediğim videoyuda şuraya bırakayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

-Şimdiden teşekkürler-
Sistemim:
RX 570.
Ryzen 3 1200.
Corsair Vengeance LPZ 3000 MHz 8 GB.
MSI B350 pcmate.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    62,8 KB · Görüntüleme: 215
Son düzenleyen: Moderatör:

Onu yapmıştım zaten fakat tekrar baktığımda böyleydi ryzen master kullandığım için böyle oluyor sanırım o zaman 1.45 e çıkarıyım. Tekrar teşekkürler. Başka cevaplarınız varsa yardım ederseniz sevinirim.

Bellek voltajlarını öyle kafanıza göre 1.45 yapmayın. Overclock özellikle voltaj verilerek yapılacaksa tehlikelidir! Ve deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. %10 performans arttıracam diye elde ki ekipmandan olmayın.

yok ram zaten 3000 mhz fakat 1066x2 MHz çalışıyor. Sebebi muhtemelen ryzen master ve ramin kendisini 3000 MHz de (1500x2 Mhz) çalıştırmak için ne kadar voltaj vermem gerektiğini bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…