RAM voltajı nereden yükseltilir?

Anakart
msi a520m-a pro
İşlemci
ryzen 5 5500
Lanet bilgisayarda bazen kafasına göre reset atıyor voltaj yükseltmek dışında çoğu şeyi denedim bunu da deneyeceğim. Tam olarak nereden ayarlamam lazım? Normalde kaç voltaj verdiğimi nasıl öğrenirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

RAM'leri yazmıştım ama silinmiş G.Skill Ripjaws 3200 MHz 8 GB kullanıyorum.

Son düzenleme:

Buyur.

Dosya Ekleri

• ram voltaj.PNG
    36 KB · Görüntüleme: 25
BIOS EZ Mode'dan XMP profile da voltage setting DRAM voltagedan ayarlabilirsiniz.

2133 MHz JEDEC değerinde bir sıkıntı olmuyor tek RAM varken 2. yi takınca yine kapanma yapıyordu 2 RAM ile 3200 MHz yapınca tutabilene aşk olsun sürekl restart atıyordu. @The Prodigy

Bellekleri söküp etiketlerinde 042 ile başlayan kodu söyler misin? Çipleri farklıysa uyumsuzluk yapıyor olabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_20250309_215421.jpg
    108 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Çipleri aynı normalde sıkıntı olmaması lazım. Sadece alttaki belleği takıp XMP açtığında sistem düzgün çalışıyor mu?

İkisinde de durum aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. Her oyunda değil ama yerli yersiz kapanıyor reset atıyor işte özellikle de Dying Light 2, Assetto Corsa ve Minecraft oyununda.

Uzun süre sonra yine aklıma takıldı bu sorun Minecraft oyununda özellikle kapanma yapıyordu bir yerde aynı RAM'e sahip olan birçok kişinin voltaj yükseltme ile sorunu çözdüğünü gördüm 1.40 yapıyorlardı sanırım ama zararı olur mu ki?

@The Prodigy var mı bir fikrin şu anlık bilgisayarı çalıştırmıyorum RAM'i söktüm.

Son düzenleme:

Senin çiplerin için sıkıntı olmaması lazım. Bu arada BIOS sürümün 2023 tarihli sanırsam, güncellemen iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…