RAM, VRAM'in yerine geçerse ne olur?

Vulture9

Decapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarım Monster'ın Abra A5 v17.3.3 modeli. İçinde 32 GB (2x16) RAM var ve ekran kartı da 4 GB RTX 3050 Ti. Bilgisayarın VRAM'i oldukça düşük çünkü ben yüksek grafik seven bir insanım ve minimum 1440p oyun oynamak isterim ancak herkesin bildiği gibi 4 GB maksimum 1080p destekler. RAM'im çok fazla olduğu için bilgisayar belki 1440p ya da 2K'ye izin verebilir diye düşünüyorum ama sizden de bilgi almak istiyorum çünkü bu konular hakkında çok bilgim yok.

Birkaç kaynakta BIOS'tan artırabileceğimiz söyleniyordu da o yüzden sordum belki oradan artırabilirim diye

Hocam VRAM yetersiz kaldığında sistem RAM kullanmaya başlıyor zaten ama RAM, VRAM'in yerini tutmayacağından ya oyun komple kapanıyor ya da drop yiyorsunuz.

Hocam VRAM yetersiz kaldığında sistem RAM kullanmaya başlıyor zaten ama RAM, VRAM'in yerini tutmayacağından ya oyun komple kapanıyor ya da drop yiyorsunuz.
Anladım belki RAM'den fazla götürürse VRAM performansına erişebilir diye düşünmüştüm

Yüksek oyun oynamak için 4 GB VRAM olan ekran kartı almanız saçma olmuş aynı özellikler bende de var yüksek gereksinimli oyunları oynamıyorum.

Yüksek oyun oynamak için 4 GB VRAM olan ekran kartı almanız saçma olmuş aynı özellikler bende de var yüksek gereksinimli oyunları oynamıyorum.
Ben VRAM'e bakmamıştım ilk baş sonra farkettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…