RAM vs SSD

Laptop şu şekilde: Intel Core i5 7200'u, 4 GB RAM 2133 MHz, NVIDIA GeForce MX130 ve Intel HD Graphics 620, 5400 RPM 1 TB HDD, Windows 10 64 Bit. Oyunlarda 1 saliselik takılma oluyor sonra hemen gidiyor FPS düşmesi gibi yani ama bu sürekli tekrar ediyor bazen geçiyor ama genel olarak takılarak oynuyorum. Ekstra 4 GB RAM mi takmalıyım yoksa SSD mi almalıyım? Oyunda RAM kullanımı 3900 megabayta kadar çıkıyor sadece birini alabilirim bu arada.

Bende de aynı sorun var ama sorun harddiskteydi, okuma yazma hızlarınızı paylaşır mısınız Crystal Disk ile. 5400rpm ile oyunlarda drop ve kasma olabiliyor özellikle büyük haritalı oyunlarda. ( Gta )

Laptop şu şekilde: Intel Core i5 7200'u, 4 GB RAM 2133 MHz, NVIDIA GeForce MX130 ve Intel HD Graphics 620, 5400 RPM 1 TB HDD, Windows 10 64 Bit. Oyunlarda 1 saliselik takılma oluyor sonra hemen gidiyor FPS düşmesi gibi yani ama bu sürekli tekrar ediyor bazen geçiyor ama genel olarak takılarak oynuyorum. Ekstra 4 GB RAM mi takmalıyım yoksa SSD mi almalıyım? Oyunda RAM kullanımı 3900 megabayta kadar çıkıyor sadece birini alabilirim bu arada.

Aslında zorlayıcı bir oyun oynamıyorsanız halen 4 GB RAM işinizi görür(CS, LoL) ama size şunu söylemek isterim benim eski laptopum 750GB WD scorpio Black HDD'ye sahipti HDD'de yani HDD'lerin HDD'si güçlü falan neyse CS'de oyun ortasında durduk yere anlık takılmalar falan oluyordu 8 GB RAM var bu arada HDD bozulunca SSD'ye geçtim bu günden sonra ne bir takılma ne de bir donma yaşadım hayatımda verdiğim en güzel karar diyebilirim. Ama oynayacağınız oyun zorlayıcıysa RAM takın derim.

Belliki RAM kullanımınız yüksek oyunlarda drop normal. Şu an idare etmelik sanal belleğinizi arttırın. Arkada çalışan boş uygulamaları kapatırsınız. Yeni bir RAM takviyesi yapmanız mantıklı olacaktır ki ayrıca SSD'de alın derim eğer bütçeniz var ise.

Oyun olarak istiyorsan RAM'ını 16 falan yapman lazım ama anakartının ne kadar desteklediğine bakman lazım :)
özellikle M.2 SSD alırsan 1gb/sn okuma ve yazma hızında bilgisayarın çok daha hızlanır oyunları çook daha erken açarsın falan.
Eger bütçen varya 2'sini de al bayağı farkını görüceksin.

İlk önce kesinlikle RAM ama ele para geçince direk SSD.

Oyun olarak istiyorsan RAM'ını 16 falan yapman lazım ama anakartının ne kadar desteklediğine bakman lazım :)
özellikle M.2 SSD alırsan 1gb/sn okuma ve yazma hızında bilgisayarın çok daha hızlanır oyunları çook daha erken açarsın falan.
Eger bütçen varya 2'sini de al bayağı farkını görüceksin.

Böyle bir sisteme 16 GB gerekmiyor. 8 GB yeterli her türlü yeter zaten sistem güçsüz olduğu için hiçbir zaman 8 GB RAM kullanımını geçemeyecek. 8 GB RAM bir SSD arkadaşın sorununu çözecektir.
PSU markasını da beğenmedim açıkçası.
Kral nerede yazıyor PSU markası?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı