RAM yükseltilirken neye dikkat edilmeli?

Aynı marka olmak zorunda değil bu biraz hurafe, öyle bir algı oluşturulmuş. PC'yi sıfırlamana gerek yok ayrıca taktıktan sonra kendisi ayarlıyor.
MHz, CL ve voltaj değerlerine dikkat ederek istediğin RAM'i takabilirsin. ( Yine de belli başlı büyük markalardan vazgeçme tercih ederken )

CL ve MHZ değerleri aynı olması lazım, birebir bilgisayarında olan ramden bulup takman en sağlıklısı, ama bulamadın CPU-Z indirip raminin değerlerine bakıp ona göre bir ram alıp takabilirsin. Çok bir şeyi yok uygun rami al tak çalıştır.
CL ve MHZ değerleri aynı olması lazım, birebir bilgisayarında olan ramden bulup takman en sağlıklısı, ama bulamadın CPU-Z indirip raminin değerlerine bakıp ona göre bir ram alıp takabilirsin. Çok bir şeyi yok uygun rami al tak çalıştır.
Benim Sk Hynix takılı olan ram çok pahalıydı, aynı cl değeri aynı mhz kingston ram aldım bir sorun yaratmadı.

Laptop ta Samsung ram vardı 4gb. Yetersiz geliyordu elbette. Aynı ram i bulamadım. 8 gb Gskill ram aldım.
8+4 kullanıyorum 1 senedir sorun sıfır, performans %100.

Aynı olmalarına falan gerek yok ama sıkıntı çıkabiliyor hocam. Aynı marka olmasının istenmesi daha uyumlu çalıştıklarından ötürü, hatta dual channel olarak birlikte üretilmişler daha da iyi oluyor performans açısından. Yani aynı marka aynı değerler bile olunca tam performans olmuyor anlayacağınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı