RAM yükseltme sonrası donma sorunu

TheJewerd

Decapat
DDR2 eski bir sistemim mevcut, anakartımın BIOS'u Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 30.10.2008. BIOS'umu güncellemek için anakartımın sitesine girdim fakat en son sürüm 09/03/06 diye yazıyor. Nasıl oluyor da anakartımın sitesinde olmayan bir versiyonu kullanabiliyorum merak ettim.
  • Anakart: ECS GeForce6100PM-M2 (V2.0).
Arkadaşlar bir de son zamanlarda RAM yükseltmesi yaptım. 2GB RAM çıkarıp 4GB taktım 800 MHz. Bilgisayar 2-3 saat sonra donuyor restart atmak zorunda kalıyorum. Mouse, klavye her şey etkisiz kalıyor fakat 2GB geri taktığımda böyle bir şey olmuyor. Acaba BIOS'tan dolayı olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ile ilgili bir sorun değildir. RAM'de arıza olabilir. Memtest yazılımları ile test edebilirsiniz.
DDR2 eski bir sistemim mevcut, anakartımın BIOS'u Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 30.10.2008. BIOS'umu güncellemek için anakartımın sitesine girdim fakat en son sürüm 09/03/06 diye yazıyor. Nasıl oluyor da anakartımın sitesinde olmayan bir versiyonu kullanabiliyorum merak ettim.
Tarif formatı garip girilmiş. En baştaki 09, 2009 anlamına geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat'ın bu videosundan yararlanarak RAM'de arıza olup olmadığını tespit edebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ile ilgili bir sorun değildir. RAM'de arıza olabilir. Memtest yazılımları ile test edebilirsiniz.

Tarif formatı garip girilmiş. En baştaki 09, 2009 anlamına geliyor.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, oğuzkaanD_ arkadaşında verdiği videodaki Windows'un kendi programıylada denedim bir sorun bulmadı, memtest86+ programıyla denedim %17'ye geldiğinde memtest86+ programı donuyordu anlamış değilim fakat sol yukardaki + işareti yanıp sönmeye devam ediyordu. Sürekli iptal edip tekrar denedim ama hep aynı yerde donma oluyordu, 1 saat beklemiştim fakat ilerlememişti. Yakınımdaki bir bilgisayarcıya götürüp test ettirmeyi düşünüyorum, başka bilgisayarlarda denemedim. Bu konuyu daha önce açmıştım detaylı bir şekilde sizi oraya davet ediyorum, şimdiden çok teşekkürler; Bilgisayar Donması ve Hoparlörden Cızırtı Sesleri Gelmesi - Technopat Sosyal

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı