RAM yükseltme sonrası sistem otomatik BIOS'a giriyor

SunSetTR

Kilopat
Yaklaşık 3-4 ay önce 8 GB Kingston HyperX 2133MHz CL14 RAM'e 8 GB Kingston HyperX 2400MHz CL15 RAM ekledim NVIDIA ve görev yöneticisi CPU Z falan 16 GB RAM olarak görüyor. Sistemi PUBG, World Warz gibi 16 GB RAM gerektiren oyunlarda 8 GB RAM'den dolayı oluşan takılmalar falan geçti ama PC bazen açılırken BIOS ekranında 15-20 saniye bekliyor, bazen de normal 3-5 saniye bekleyip BIOS ekranında açılıyor. Bu 8 GB RAM'den 16 GB RAM'e geçtikten sonra olmaya başladı format atsam veya anakartta 2 tane RAM slotu var RAM'lerin yerlerini değiştirsem falan düzelir mi? BIOS'a girdim ayarları defulta çektim düzelmedi XMP'yi falan açsam düzelir mi?
  • Anakart MSI H110M PRO VD

İşlemciniz kaç MHZ destekliyor yazmamışsınız. Bir de şuna bakın BİOSta RAMlerin MHZ değerleri nedir. Eğer farklı ise işlemcininizin desteklediği MHZ değerlerini girin. Tabii anakartınızın da desteklediği MHZ değerleri farklı olmamalıdır. Bir çakışma var.

XMP'yi deneyin, olmazsa ilk RAM'i veya ikinci RAM'i diğerinin MHz'ine uyarlayın. (2133'se 2400, 2400'se 2133.)

CL değerini de kontrol etmeyi unutmayın, eğer otomatik ikinci RAM diğerinin CL değerine uyarlanmadıysa uyarlayın.

xmp rame overclock gibi bişey değilmi ya bi fark olurmu eve gidince biostan açıcam
bide bios güncellicem bide kasperskyla tam taratcam hiç biri olmassa format

xmp rame overclock gibi bişey değilmi ya bi fark olurmu eve gidince biostan açıcam
bide bios güncellicem bide kasperskyla tam taratcam hiç biri olmassa format
Donanımla ilgili bir problemi formatın çözeceğini düşünmüyorum.

Extreme Memory Profile, XMP anakartın kendisinde olan bir özelliktir ve bir nevi güvenli overclock diyebiliriz. Siz bir RAM aldığınızda 3000 MHz olarak aldıysanız BIOS'ta 2133 olarak görürsünüz. XMP'yi açtığınızda vaat edilen MHz'i görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…