RAM yükseltmede VRAM sıkıntı yaratır mı?

hayl0s

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam, sorumu umarım anlaşılır şekilde sorabilirim.

RAM durumum yukarıda gösterdiğim şekilde. 8 GB DDR4 1200 MHz RAM'e sahibim. 16 GB DDR4 RAM alsam ve taksam. Formattan sonra VRAM'e ayrılan kısım aynı mı kalacak? Yoksa kendim değiştirebilecek miyim? Aldığım 16 GB RAM'ın MHz değeri 1200 olması mı gerekiyor yoksa daha yükseklerini mi almam gerekiyor? Veya alsam sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. VRAM ile RAM farklı şeyler. VRAM ekran kartınızın sahip olduğu bellek anlamına geliyor ve ne yaparsanız yapın değişmez. Yani RAM'den 2 GB ayrılarak VRAM'e dönüşmüyor. O başlı başına ayrı bir donanımsal özellik.

Hocam bu bilgilere bakarak linkte bıraktığımı almaya karar verdim sıkıntı yaşar mıyım?

Hocam bence yaşamazsınız seçtiğiniz RAM destekleniyor gözüküyor attığınız görsele göre ama bu 16 GB'lık tek stick. Eğer cihazınız destekliyorsa, yani slot varsa 2x8 GB'a yönelmenizi şiddetle tavsiye ederim. Yine de cihazınızın ne olduğunu bilmediğim için kesin konuşamıyorum ikinci bir görüş almanızda fayda var.

Hocam 2 slot gözüküyor fakat içini açıp baktım tek slot vardı. Yeni alacağım ram burada yazana göre 2400 MHz olsa ve 16 olsa sanırım sıkıntı yaşamam ama emin olamadım.

APU bir laptop mu kullanıyorsunuz? BIOS'tan bir kontrol edin genellikle APU laptoplar 3200MHz civarinda RAM kullanirlar RAM'in bir kismini VRAM olarak kullandiklari için. Marka model belirtmenizde fayda var. Ben kendim benzer şekilde 4 GB onboard RAM'e sahip bir APU laptop kullanıyorum ve boş RAM slotuna 16 GB'lık RAM taktım. Zaten sistem bu upgrade sonrasında otomatik olarak 2 GB RAM'i VRAM olarak ayırmakta, ek olarak yetmediği durumlarda ekstra olarak da RAM'den dahili ekran kartına bellek paylaşmakta olduğu için 4+8 yani 12 GB RAM kombinasyonunda bile RAM miktarı çok sınırda kalıyor.

APU sistemde VRAM ayarlanabiliyor.

APU sistemde VRAM ayarlanabiliyor.
Doğru söylüyorsunuz düzeltmemi yapayım. O saatte çok dikkatle incelemediğim için gözden kaçırmışım ve harici ekran kartı gibi düşünerek cevap vermişim. Mortis hocamın yazdığını okuduktan sonra fark ettim. APU için sistem RAM'i kullanılır doğrudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…