RAM yükseltmek bilgisayar performansını artırır mı?

Punch_Farawell

Hectopat
Daha fazla  
16 GB RAM var, 32 GB yapsam oyunlarda, günlük kullanımda nasıl etki eder, video editleriyle falan da uğraşıyorum ne kadar performans artar?

16 GB RAM var, 32 GB yapsam oyunlarda, günlük kullanımda nasıl etki eder, video editleriyle falan da uğraşıyorum ne kadar performans artar?

Özellikle edit işleri için güzel iş yapar oyunlarda ciddi FPS farkı olmaz ama PC daha rahat çalışır çoğu işlemi birlikte yapabilirsin gibi.

Açtığım konuyu incelemenizi öneririm.

RAM kullanımı 16GB'a yaklaşıyorsa etki eder. Aksi takdirde aşırı minimal etki eder veya hiç etki etmez.
%80-90 civarlarına çıkıyor bide oyun geliştirme içinde gerekiyor baya sanırım o yüzden yükseltmek istiyorum hem 1-2 seneye RTX serisine geçip işlemci filan yükseltmeyi düşünüyorum

Örnek vermek gerekirse hogwart legacy ile 16GB sınırına takılmıştım gereksiz drop oluşuyordu. Bence bütçe varsa kesinlikle 32 şart.

%80-90 ise alın bence. İşlemci yükseltecekseniz DDR5 sisteme geçebilme ihtimalini de değerlendirin.
ddr5 geçme şansım olmaz sanırım yakın zamanda , şuan sadece opera açık %48 kullanıyor. Buda garip sanki

Son düzenleme:
64 gb ram olsa bile sistem kendini ona adapte edip rahat davranıyor ve yine yarısını 32 gb kullanıyor, Windows'un alışkanlıkları izleme özelliğidir sanırım.

Aynı işlemleri rahatlıkla 4 gb ram ile yapabilirken şimdi sisteme eklediğim 4 gb ek ile yine aynı işlemleri aynı ram oranıyla yapıyorum.

Bunun teknik detaylandırmasını birisi yapıverirse aydınlanırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…