RAM yükseltmek mi işlemci almak mı?

CrixusPvP

Hectopat
Arkadaşlar şu anki sistemim:

Ekran kartı: RX 560 4 GB
İşlemci: Intel Quad Core 2 Q9650 3.0GHz
Anakart: MSI P33-G41 combo
RAM: 8 GB DDR3 550MHz

Arkadaşlar ekran kartını 2 yıl önce almıştım diğer bütün parçalar eskiden kullandığım bilgisayarın parçaları. Sorum şu ki oyunlarda FPS arttırmak için 8 GB 1600 RAM takviyesi mi yapayım yoksa yeni işlemci olarak Ryzen 3 2200G işlemciyi ve yanina 8 GB DDR4 RAM mi alayim (elimde ASUS B350 anakart var.)

Sizce RX560 ekran kartına yatırım yapmaya değer mi yoksa RAM alsam yeter mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu anki sistemim:

Ekran kartı: RX 560 4 GB
İşlemci: Intel Quad Core 2 Q9650 3.0GHz
Anakart: MSI P33-G41 combo
RAM: 8 GB DDR3 550MHz

Arkadaşlar ekran kartını 2 yıl önce almıştım diğer bütün parçalar eskiden kullandığım bilgisayarın parçaları. Sorum şu ki oyunlarda FPS arttırmak için 8 GB 1600 RAM takviyesi mi yapayım yoksa yeni işlemci olarak Ryzen 3 2200G işlemciyi ve yanina 8 GB DDR4 RAM mi alayim (elimde ASUS B350 anakart var.)

Sizce RX560 ekran kartına yatırım yapmaya değer mi yoksa RAM alsam yeter mi?
En düşük mhz değerine sahip sistem ile en yüksek MHz değerine sahip sistem arasında 5fps farkı vardır. Maximum.

Ayrıca DDR3 ile DDR4 arasında 7fps farkı vardır.

Yani ztn 8gb ram de birçok yerde yettiğince göre.

İşlemci al derim i5 veya i7 seni çok rahatlatır.
Veya başka bir işlemci.
Ama söyleyeyim AMD Intel ile yarışamaz.

Şu durumda elinizde anakart da bulunduğunu göz önüne alırsak işlemci değişimini tavsiye ediyorum. Böylece DDR4'e geçmiş olursunuz. Ek olarak daha sonra sistem yükseltmesi yapmak istediğinizde daha güçlü bir işlemci de alıp üstüne ekran kartı alabilirsiniz. Ancak DDR3'te kalırsanız ilerideki yükseltmenizde bu sefer mecburen komple anakart, işlemci, RAM de değişmek zorunda kalacak.

RAM'le darboğaz ne alaka ayrıca 550MHz CL 7 bir RAM ilke 3000MHZ CL 15 RAM karşılaştırılırsa 550MHz CL 7 daha iyidir.
MHz'den önemlisi CL değeridir.
Mhz ile cl değeri doğru orantılıdır. 3000mhz de 14cl nin altını göremessiniz. 3200 de 15in 3600 de 17nin. Yaptığınız yorum yanlıştır. 3000mhz 15cl size kat kat daha fazla fayda sağlayacaktır.

Aynı zamanda ram darboğazı diye bir şey var. Sadece ekran kartı-işlemci darboğazı yoktur.

Ne kadar garip bir konu. Tek doğru bilgi son yorumda var. Öncelikle çok güçsüz bir işlemciye sahipsiniz. Anakart ve RAM konusuna gelirsek tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş parçalar bu yüzden herhangi bir yükseltme yapacağınız zaman RAM, işlemci ve anakartı birlikte almanız gerek. RAM için CL değeri evet önemlidir fakat parçaların verimli çalışması, yüksek performans almak için frekans hızı daha önemlidir. 3600 MHz CL16 ile 2133 MHz CL14 kıyasladığımızda arada büyük bir performans farkı var.

benim bilgisayarım 4 gb ram ve amd athlon (tm) ll X4 640 processor 3.GHz ben oyunlarda daha iyi fps almak için ram mi yükseltmeliyim yoksa daha güçlü bir işlemcimi almalıyım lütfen yardım edin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı