RAM yükseltmenin faydası var mı?

PSAlvador

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
İntörn Tıp Doktoru
Eski bir Casper notebook kullanıyorum ve istemesem de artık güncel olmayışından ötürü Windows 10'a geçiş yaptım. Açılış kapanış sürelerini azaltmak için SSD takmayı düşünüyorum fakat bunun yanında bilgisayarımı hızlandırabilmek için RAM yükseltmeyi düşünüyorum fakat boşa para harcamak istemiyorum. 2 RAM slotum da dolu ve 2+2 şeklinde RAM'ler takılı durumda. RAM yükselmesi yapmamı tavsiye eder misiniz? Hangi konularda ne gibi faydalar görürüm? Yoksa RAM'den önce değiştirmem gereken daha önemli şeyler mi var?
Özellikler:
NVIDIA GeForce GT 335M.
Intel Core i3 350M 2.27GHz.
4 GB DDR3 RAM.
SSD şu an mevcut değil.
1.PNG
2.PNG
3.PNG

Son düzenleme:
Önce SSD al bence. RAM yükseltmesi daha sonra yapılabilir...
Ve RAM oynadığın oyuna göre performans farkı gösterir.
Oynadığın oyunlara göre RAM almalısın ya da almana gerek yoktur...

Evet bilgisayarı değiştir önce bence 😊, ilk önce tabii ki SSD al 4 GB'ı en az 8 yap.
Hocam para biriktiriyorum da önce eldekini iyice kullanmak lazım :) Bir slota 8 ekleyip 10 yapabilirim değil mi? Ayrıca hangi RAM'i almam konusunda yardımcı olabilecekseniz CPU-Z ekran görüntüsünü paylaşabilirim. SSD Almak zaten aklımda.

8 GB RAM ekleyince 12 olmaz mı? 😃 4+4 daha mantıklı. Anakart çift kanalı destekliyorsa 8+4'e göre daha çok performans almış olursunuz. CPU-Z ekran alıntısı ile birlikte bakabiliriz bence.
Not: Pardon 2+2'yi görmemişim.

Son düzenleme:
8 GB RAM ekleyince 12 olmaz mı? 😃 4+4 daha mantıklı. Anakart çift kanalı destekliyorsa 8+4'e göre daha çok performans almış olursunuz. CPU-Z ekran alıntısı ile birlikte bakabiliriz bence.
4+4 8+4den daha mı iyi?
Evet sistem kararlılığı daha iyi ama fps filan olarak güncel oyunlarda 8+4, 4+4den daha iyi :)

Bak dostum bu bilgisayara XP ve ya Windows 7 kurarsan Ram ve SSD ihtiyacın kalmaz. Bu eski sisteme harcama yapma.

Şimdi sürücü desteği olmaz diyenler de atlamasın.
Millattan önce çıkan sistemler var adamda.

Bak dostum bu bilgisayara XP ve ya Windows 7 kurarsan Ram ve SSD ihtiyacın kalmaz. Bu eski sisteme harcama yapma.
Ben de kesinlikle öyle düşünüyordum, ara sıra Age Of felan oynuyorum ve sahip olduğum Windows 7'de bazı Visual Studio sürümlerini yükleyemiyorum. Ayrıca üniversite içi kullanmam gereken uzaktan eğitim programını da kullanamıyordum. Windows yükseltince en azından bu problemi çözdüm.

Windows 10 ile kullanmak işkence gibi olmalı. 7 istemiyorduysanız keşke 8.1'e geçseydiniz. Bu arada günlük işleri görmek için bile eski, fiyatlar daha da uçmadan yeni bir cihaz arayışına geçmenizi öneririm.
4+4 8+4den daha mı iyi?
Evet sistem kararlılığı daha iyi ama fps filan olarak güncel oyunlarda 8+4, 4+4den daha iyi :)
Dual Channel. Bu kadar eski bir laptop için önemli bir özellik. Sayılara takılmayın. Veri aktarım hızını iki ile çarpmak mı yoksa MÖ'den kalmış bir cihazda güncel oyunları çalıştıramayacağı halde sırf bunun için boşuna para akıtmak mı? Güncel oyunlar sence oynanır mı bunla?

Windows 10 ile kullanmak işkence gibi olmalı. 7 istemiyorduysanız keşke 8.1'e geçseydiniz. Bu arada günlük işleri görmek için bile eski, fiyatlar daha da uçmadan yeni bir cihaz arayışına geçmenizi öneririm.

Dual Channel. Bu kadar eski bir laptop için önemli bir özellik. Sayılara takılmayın. Veri aktarım hızını iki ile çarpmak mı yoksa MÖ'den kalmış bir cihazda güncel oyunları çalıştıramayacağı halde sırf bunun için boşuna para akıtmak mı? Güncel oyunlar sence oynanır mı bunla?
Hocam sanırım gerekli CPU-Z ekran görüntülerini ekledim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı