RAM yükseltmesi için oneri

Apexun

Hectopat
Anakart
B450M S2H
İşlemci
Amd ryzen 5 5500
Merhaba sistemimdeki RAM Adata 8 GB 2666 MHz ve yeni oyunlara yetersiz geliyor 16 GB'a upgradelemek yani bir 8 GB RAM daha eklemek istiyorum fakat hangi RAM uyumlu çalışır bilmiyorum.
Uyumlu çalışacağını düşündüğünüz RAM tavsiyelerinizi bekliyorum.
Aşağıya CPU-Z programına ait ssleri bırakacağım.
Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• cp 1.png
    19,5 KB · Görüntüleme: 31
  • cp 2.png
    24,9 KB · Görüntüleme: 30
3600MHz CL16 2x8 şeklinde kit almak yanına RAM eklemekten çok daha iyi bir seçenek, bu şekilde hem uygun RAM bulmanız zor olacak hem de performans olarak işlemciyi kısıtlayacaksınız.

Arkadaşın dediği gibi yapmak daha faydalı. Eski anakartımdı. 2x8 Corsair vegence 3200MHz RAM kullanıyordum hiçbir sorun yaşamadım yıllarca. Oyunlarda bir nebze FPS artışı ve PC performansına katkısı olur.

3600MHz CL16 2x8 şeklinde kit almak yanına RAM eklemekten çok daha iyi bir seçenek, bu şekilde hem uygun RAM bulmanız zor olacak hem de performans olarak işlemciyi kısıtlayacaksınız.

B450M S2H anakart 3600 MHz RAM destekler mi hocam?
1 adet 16 GB RAM almak mı mantıklı yoksa 2x8GB RAM almak mı ileride yükseltmem gerekirse 2x8GB sorun çıkarmaz mı?

1 adet 16 GB RAM almak mı yoksa 2x8GB RAM almak mı ileride yükseltmem gerekirse 2x8GB sorun çıkarmaz mı?

Şu anki kullandığım RAM'leri B450M S2H ile de kullandım. ASUS anakarta geçmeden önce ve hiçbir sorun olmadı hocam.

Tek RAM hiçbir zaman yapmayın. Dual channel her zaman daha iyidir. 1x16 yerine 2x8 daha sağlıklı olur.

1 adet 16 GB RAM almak mı mantıklı yoksa 2x8GB RAM almak mı ileride yükseltmem gerekirse 2x8GB sorun çıkarmaz mı?

2x8 almanız gerekiyor çift kanal oyunlarda daha iyi performans veriyor. 3600MHz anakartınız destekliyor sorun olmaz kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…