RAM yükseltmesi sonrası sistem açılmıyor

Xaxix34

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. Bugün bilgisayarcıdan gelip RAM taktırdım. Ondan önce adam sürekli bilgisayarımı kapat aç yaptığı için Windows onarması gibi bir kısım açılmıştı ve tam işlemler yapılırken kapatmıştık. Eve gelip bilgisayarımı açtığımda ekte gördüğünüz Boot hatasını aldım. Ne olur yardım edin saatlerdir uğraşıyorum. Elimde format CD'si yok. Zaten kasanın CD ROM'u açılmıyor. Kullandığım sürüm olan Windows 7'yi güvendiğim bir siteden indirmiştim. Araştırdığımda birçok çözüm buldum fakat hiçbiri işe yaramadı. Anakartım UEFI değil, BIOS menüm var. Rufus'tan Windows 10 kurayım dedim. UEFI yerine diğer seçeneğe giden yolu seçtim. Biçimlendirme hatası aldım. Başka bir programla denedim FAT32 formatında flashıma attım. Bu sefer de yine aynı ekranda buldum kendimi. Donanımsal herhangi bir sorun olduğunu hiç sanmıyorum. Easyre programını denedim. Şu an da ekranda "trying to unpack rootfs image as initramfs..." Yazısı var ve dakikalardır böyle. Lütfen yardımcı olun.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    56,7 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir harici disket takıp içinde Windows olan deneyin aynı hatayı alıyorsanız BIOS sıfırlayın anakart üzerinde jumper adlı küçük bir cisimdir onu aynı yerin boş olan 3 dişinden orta pime takın yani soldaysa sağa alın sonra eski haline getirin yoksa PC açılmaz sonra tekrar deneyin.

Dosya Ekleri

• computer-motherboard-circuit-jumper-stock-photo_csp32172748.jpg
    computer-motherboard-circuit-jumper-stock-photo_csp32172748.jpg
    21,9 KB · Görüntüleme: 38
RAM yükseltmekle bunların ne ilgisi var onu çözemedim. RAM'ı takarsınız çalışır, çalışmazsa anakarta uyumlu değildir.

Bazen çok akılı bilgisayarcılar SATA kablosunu falan takmayı unutuyor BIOS'tan yanlış ayarlar yapıyor IDE AHCI moda falan alıyor oluyor yani böyle şeyler sıfırlarsa düzelmezse frekansı uymuyordur DDR uymasa RAM takamaz artık bu çok zeki arkadaşlar ne yaptıysa.(arkadaş bilgisayarcı)

Bazen çok akılı bilgisayarcılar SATA kablosunu falan takmayı unutuyor BIOS'tan yanlış ayarlar yapıyor IDE AHCI moda falan alıyor oluyor yani böyle şeyler sıfırlarsa düzelmezse frekansı uymuyordur DDR uymasa RAM takamaz artık bu çok zeki arkadaşlar ne yaptıysa.(arkadaş bilgisayarcı)
Aynen bazı bilgisayarlarda BIOS'dan aktif etmek falan gerekiyor öyle olabilir diye düşünmüştüm, teşekkürler.

Aynen bazı bilgisayarlarda BIOS'dan aktif etmek falan gerekiyor öyle olabilir diye düşünmüştüm, teşekkürler.

Rica ederim teşekkürlük bir şey yoktu bildiklerimi paylaşmak istedim :) kendim yaşadığım için söylemiştim bazen BIOS oto şemiyor CL değeri yüksek geliyor falan oluyor yani siz daha güvenilir bir bilgisayarcıya gidin bence.

Bu nedir?
İyi günler. Bugün bilgisayarcıdan gelip RAM taktırdım. Ondan önce adam sürekli bilgisayarımı kapat aç yaptığı için Windows onarması gibi bir kısım açılmıştı ve tam işlemler yapılırken kapatmıştık. Eve gelip bilgisayarımı açtığımda ekte gördüğünüz Boot hatasını aldım. Ne olur yardım edin saatlerdir uğraşıyorum. Elimde format CD'si yok. Zaten kasanın CD ROM'u açılmıyor. Kullandığım sürüm olan Windows 7'yi güvendiğim bir siteden indirmiştim. Araştırdığımda birçok çözüm buldum fakat hiçbiri işe yaramadı. Anakartım UEFI değil, BIOS menüm var. Rufus'tan Windows 10 kurayım dedim. UEFI yerine diğer seçeneğe giden yolu seçtim. Biçimlendirme hatası aldım. Başka bir programla denedim FAT32 formatında flashıma attım. Bu sefer de yine aynı ekranda buldum kendimi. Donanımsal herhangi bir sorun olduğunu hiç sanmıyorum. Easyre programını denedim. Şu an da ekranda "trying to unpack rootfs image as initramfs..." Yazısı var ve dakikalardır böyle. Lütfen yardımcı olun.

Bence Windows'u Burdan indir temiz bir kurulum yapmayı dene umarım mesajımı görürsün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı