RAM yükseltmesi yaparken çift kanal çalışması için nelere dikkat edilmeli?

Mustafakp

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
A320m
İşlemci
R3 3100
Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Halihazırda kullandığım 8 GB RAM var. 8 GB daha almak istiyorum. Fakat kullandığım RAM'le Dual channel çalışır mı diye düşünüyorum. Alacağım RAM'e karar veremedim. Kullandığım RAM linkini bırakıyorum. Dual channel için sadece CL değerinin aynı olması yeterli mi?
Yoksa diğer değerlerinin de mi aynı olması gerekiyor?

Ürün yayından Kaldırılmış.Ayrıca bildiğim kadarıyla ramin bir değeri var 12800 gibi. Ram'den rame değişir.Onların aynı olması gerekiyor.

CPU-Z üzerinden RAM değerlerini öğrenin. CL frekans ve kapasite en önemli olanları. Hatta bulabilirsen aynı marka daha iyi olur.

CPU-Z üzerinden RAM değerlerini öğrenin. CL frekans ve kapasite en önemli olanları. Hatta bulabilirsen aynı marka daha iyi olur.

Aynı marka var ama 3200 MHz ve CL değerleri farklı maalesef. Tamam dediğiniz gibi yapıp araştıracağım. Olmadı bunu satıp 2x8 RAM alacağım.

Aynı marka var ama 3200 MHz ve CL değerleri farklı maalesef. Tamam dediğiniz gibi yapıp araştıracağım. Olmadı bunu satıp 2x8 RAM alacağım.

Marka o kadar önemli değil ben laptopumda Hynix ve Crucial RAM'lari beraber kullanıyorum. Önceliğiniz MHz ve CL değerleri olmalı. Ha bulamıyorsanız dediğiniz gibi eldekini satıp bir çift alabilirsiniz.

Marka o kadar önemli değil ben laptopumda Hynix ve Crucial RAM'lari beraber kullanıyorum. Önceliğiniz MHz ve CL değerleri olmalı. Ha bulamıyorsanız dediğiniz gibi eldekini satıp bir çift alabilirsiniz.

@CaptainSpider @Emrecngz

Şu anki kullandığım.

Almayı düşündüğüm.

Sizce bunlar Dual channel çalışır mı?
Aynı RAM'den yok maalesef.

Çalışır. Alın deneyin olmazsa iade edersiniz ama değerler tutuyor sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…