RAM yükseltmesi yapınca Windows açılmıyor

Açıkcası bende bilmiyorum. Yeni bir ram almayı düşünüyorum bir kaç ay sonra. Yine aynı mı olur bilmem. Düzeltebilirsen benide bilgilendirir misin?

İçinde ilk nesil i5-430M işlemci mi vardı? Anakart desteklese dahi bu işlemciden dolayı 1600 Mhz RAM takamazsınız bilgisayar açılmaz. Cl ve Mhz değerlerine dikkat ederek almanız lazımdı. Ayrıca voltajları bile aynı değil o bile bilgisayarın tek başına açılmama sebebidir.

Anakartın modelini öğrenebilirseniz öğrenebiliriz destekleyip desteklemediğini.
Nasıl öğrenebilirim? Aida 64 galiba doğru göstermiyor.
Açıkcası bende bilmiyorum. Yeni bir ram almayı düşünüyorum bir kaç ay sonra. Yine aynı mı olur bilmem. Düzeltebilirsen benide bilgilendirir misin?
Yapabilirsem seni de bilgilendiririm kardeşim. İnşallah yapabilirim.

Eve geçince bakayım islemcinin serisine, dediğin gibi eski nesil i 5 ama tam adını bilmiyorum. Bu arada almadım arkadaşın laptoptan söktüm deneme amaçlı. Benim alacağım 1333 MHZ. Çünkü icinde 2x2 4GB var. 2 artı 4 yapacağım yani 4 gb alacağım.
Aida doğru gösterir anakart'ı. Ordan direkt olarak kopyalayıp google'a aratırsan özelliklerini bulursun.
Denedim onu MSI marka bir anakart çıkıyor fakat onun özelliklerine bakıyorum frekansı dogru vermiyor. Bana söylediği maksimum frekans 1066 destekliyor diyor fakat şu anda laptopun üzerinde 1333 MHZ takılı ve çalışıyor.

Son düzenleme:
1333 takılı fakat frekans'ı 1066'ya çekilmiş olabilirmi? BIOS'dan bakabilirsen eğer.

1333 takılı fakat frekans'ı 1066'ya çekilmiş olabilirmi? BIOS'dan bakabilirsen eğer.
Biosta sadece 4096 mb yazıyor frekansi görünmüyor. Aida 64 ve cpu z programı ile baktığımda 1333 görünüyor. Birazdan ekran görüntüsü de paylaşırım istersen.
Hocam baktım şimdi İ5 M460 @2.53 GHZ işlemci var. Bu 1600 desteklemez mi diyorsun?
Bunlar da şimdi üzerinde takılı olan ramler.

Dosya Ekleri

• Ram.png
    58 KB · Görüntüleme: 54
  • Cpu.png
    61,4 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…