RAM yükselttikten sonra yapılması gereken işlem var mı?

emre4531

Femtopat
Daha fazla  
Benim bilgisayarımda 16 GB RAM var. Ben bunu 32 yapacağım 16x2 şeklinde ama RAM'i bilgisayara taktıktan sonra açtığımda olacak mı? Yoksa yapılması gereken başka bir işlem var mı acaba?

Anakartım ASUS Prime H610-R-sı
Şu anki RAM Kingston NV2 1TB NVMe PCI-e
Aynı RAM mi almalıyım yoksa önereceğiniz RAM var mı?

RAM Corsair Vengeance 16 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu durumlarda mutlaka direkt çalışması hata vs almamak için aynı ram öneriyorum. Eğer ki direkt komple ram değişimi olacaksa anakart desteklediği max düzeyde seçim yapılabilir. Anakart ram performans yükseltmek içinde desteği var ise bios üzerinden ayar yapılmalı. Onun dışında bir şeye gerek yok. Genelde format atmayı önerirler fakat işlemci gibi bir durum olmadığı için ben çok gerek duymuyorum.

Birkaç şey duydum 4 yuva varsa 1 ve 4'e veya 1 ve 3'e takılması gerekiyormuş benim anakartımda 2 yuva var sıkıntı olmaz değil mi?

Birkaç şey duydum 4 yuva varsa 1 ve 4'e veya 1 ve 3'e takılması gerekiyormuş benim anakartımda 2 yuva var sıkıntı olmaz değil mi?

4 yuva varsa 2. ve 4. yuvalara takılır. Eğer 2 yuva varsa zaten direkt ikisine de takıyorsunuz RAM'leri.

O çift kanal için yapılan bir yöntem. 2 ve 4 takabilirsin. Sende zaten 2 yuva var otamatik çalışır zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…