RAM yüzünden sistem açılmıyor

Fırat keklik

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dün kasayı temizledim. Tuluna bastığımda açılıyor ama görüntü vermiyordu. Bugün ise bir defa açıldı, ekranda "memory PMU training error at socket 0 channel 0 DIMM1" yazıyordu. Açıldığında RAM’in birini okumamış, 8 GB gösterdi. Sonra RAM’leri tek tek söküp denedim, çalıştırmayı ama açılmadı, yine ekrana görüntü vermedi. Sonra ikisini bir tekrar taktım, yine görüntü vermedi. Sokette mi sıkıntı var arkadaşlar?

Merhaba arkadaşlar, dün kasayı temizledim. Tuluna bastığımda açılıyor ama görüntü vermiyordu. Bugün ise bir defa açıldı, ekranda "Memory PMU training error at socket 0 channel 0 DIMM1" yazıyordu. Açıldığında RAM'in birini okumamış, 8 GB gösterdi. Sonra RAM'leri tek tek söküp denedim, çalıştırmayı ama açılmadı, yine ekrana görüntü vermedi. Sonra ikisini bir tekrar taktım, yine görüntü vermedi. Sokette mi sıkıntı var arkadaşlar?

PC'yi fişten çek ve BIOS pilini sök. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak silgi ile silmeyi deneyebilir misin?

Arkadaşlar sorunu buldum teşekkür ederim herkeze anakartım gigabayt b450m s2h modeli iki tane Ram slotu bulunmakta soldaki Ram slotuna iki Ramide ayrı ayrı denedim açılıyor ama sağdaki slot kesinlikle çalışmıyor ne yapabilirim bu durumda Anakartın Bios unu güncellesem sonuç alırmıyım peki

ram soket arızasında olur bu hata genellikle, soketi iyice temizle dostum
Sokete iyice bakıyorum toz kir vs tertemiz gözüküyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı