RAM yuvasına bulaşan termal macun

Adsız

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 2 sene önce toplamış olduğum sistemde termal macun sürerken RAM yuvasına termal macun bulaşmıştı; yakın zamanda sistemimde güncellemeye gideceğim. Bu yuvayı nasıl temizleyebilirim? Daha önce bu yuvayı kullanmadığın için temizlememiştim.

Dosya Ekleri

• FCE5BBB2-5366-41BE-B8B5-201163E687FA.jpeg
    179,8 KB · Görüntüleme: 93
Diş fırçası ile temizleyebilirsin. Ama en garanti yolu soracak olursan şunu diyeyim ilk olarak saf alkole yatır ana kartı ondan sonra ise diş fırçası ile geç en azından oksitlenme varsa gider. Ayriyeten de işin çözülür ve pinlere zarar gelmemiş olur.

Uç kısmı sert bir fırça kuru biçimdeyken 80 derece aromasız kolonyaya hafif bulaştır ve sil. Bunu yaparken BİOS pili de dahil tüm elektriği kes.

Peçeteye azıcık bir kolonya sıkıp yuvalara zarar vermeyecek şekilde kürdanlı peçete ile silersin.

Islak mendil ile silebilirsin veya benim önerdiğim saç kurutma makinesi ile ram yuvasını ısıt sonra peçete ile sil.

Islak mendil ile silebilirsin veya benim önerdiğim saç kurutma makinesi ile ram yuvasını ısıt sonra peçete ile sil.
Ciddi misin?
Yapma öyle bir şey kablolara zarar verebilirsin.
Temizlikte bile kesinlikle kullanmayın diyorlar.

İnce diş fırçasına selülozik tiner veya izopropil alkol damlatılarak silinebilir.

İlk olduğu zamanda denemiştim ancak yaymaktan başka bir işe yaramadı. Technopat Sosyal'de araştırma yaparken yağsız kontak temizleyici önerilmiş. Kontakt spreyi sıktıktan sonra yeni, yumuşak bir diş fırçasının ucuna izopropil alkol sürüp temizlemek işe yarar mı? Yoksa alkole yatırmak illa ki gerekir mi?

İşe yarar ama ana kartı alkole yatırmak daha mantıklı bir yaklaşım olur uzun vadede de anakart sıkıntı yaşatmaz ondan dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…