Ramazanda kilo vermek normal mi?

Sa As 1234

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben kilo vermek istemiyorum ama her Ramazan çok bariz ve hızlı şekilde kilo veriyorum. Büyük bir kısmını bayramda geri tekrar alıyorum ama gene de merak ediyorum normal mi? Spor açısından problem teşkil eder mi kilo vermem? 75 kilo girdim Ramazana 2 oruçta 72 Kg'ye indim (İki sayıda aç karna). Geçen sene 66 kg girmiş aynı bu şekilde 63.5'a düşmüştüm. Bayramda da tekrar 65.5 kg olmuştum. İlerleyen günlerde kilo vermem duruyor. Normal mi bu şekilde kilo vermek? Kas kütlesi kaybediyor muyumdur, kaybediyorsam direkt kazandığım kiloda kaybettiğim kütle var mıdır? Su falan da kaybettiğimi biliyorum ama gene merak ediyorum yani. İftar sonrası mümkün olduğu kadar yemeye çalışıyorum ama gene yeterli kaloriyi yakalayamıyorum yani.

Oruç tutuyorsanız gayet normal.

Ramazanda vücudunu frenliyorsun ve bayramda normalden daha fazla iştah artışı oluyor. Algısal olarak normal zamanda yediğinden daha fazla yemeye başlaman normal. Fakat bu senin elinde. Oruç zamanındaymış gibi yediklerinize dikkat edip özellikle karbonhidrat ağırlıklı gıdaları tüketmemenizi tavsiye ederim. Gündelik atıştırmalıklar, içecekler, bunların her biri kilo kaynağı. İştahınıza engel olursanız ve günlük olarak 40-50 dakika tempolu yürüyüş ile kardiyo benzeri çalışmalar ile aldığınız kalorileri vermeniz mümkün. Zayıflama esnasında kas kaybı normaldir. Yapmanız gereken şey ramazan sonrası yediklerinize dikkat etmek, bolca terleyip ardından istikrarlı spor yapmak böylelikle yağ miktarınızı eritirken kas kaybı yaşamaz ve mevcut kasınızı geliştirmiş olursunuz.

Bilim insanları araştırmış oruç sağlığa yararlı (!)
Kas kaybetmezsiniz muhtemelen. Yağ eriyor çok fazla. Boyunuza göre kilonuz çok az olacaksa tutmayın. Allah kızmaz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…