Nickten anlasildigi üzere zarganayim yaş 16 boyum 178 kilom 54 idi şu anda 59 kiloyum yaklaşık bir, bir buçuk ay önce spora başladım yeni yeni gelişim gösterdiğim döneme girdim ki ramazan geldi. Ramazanda da kilomu kaybedecegimi düşünüyorum ki öyle olacak. En azından kilomu koruyayım diyorum. Kilo alabileceksem de bunu nasıl yaparım?
Kalori takibi yapın kesinlikle. Kalori fazlası olduğunda kilo alırsınız, ama çok fazla kalori almamaya dikkat edin. Gerekenden 300-500 kalori fazlası idealdir.
Kalori takibi yapın kesinlikle. Kalori fazlası olduğunda kilo alırsınız, ama çok fazla kalori almamaya dikkat edin. Gerekenden 300-500 kalori fazlası idealdir.
Normalde kalori fazlasıni gün içinde öğünlere bölerek alabiliyordum zaten fakat şimdi öğünlerimi azaltıp miktarını arttırmam gerek. Bunu da nasıl yapacağımı bilmiyorum. Beslenme planımı nasıl oluşturmalıyım? Sporu iftardan hemen sonra mi yapmalıyım?
Normalde kalori fazlasıni gün içinde öğünlere bölerek alabiliyordum zaten fakat şimdi öğünlerimi azaltıp miktarını arttırmam gerek. Bunu da nasıl yapacağımı bilmiyorum. Beslenme planımı nasıl oluşturmalıyım? Sporu iftardan hemen sonra mi yapmalıyım?
İftardan önce yaparsanız hem güç kaybı yaşayabilirsiniz hem de kilo vermeye daha yatkın olursunuz. İftardan hemen sonra da yapmak pek mantıklı değil çünkü vücut sindirime uğraşır. En iyisi iftardan en az 1.5 saat sonra başlamak.
Öğünleri de iftar + iftar sonrası öğün + sahur olarak ayarlayabilirsiniz. Bir öğünde fazla yemek sizi zorlayacaksa planınıza ek olarak kuruyemiş tüketebilirsiniz, sağlıklı kalori alımınıza yardımcı olur, yemesi de çok zor değil.