Ramazanın ilk 2 günü oruç tutulmazsa geçersiz olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ardabyl

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ramazan ayındayız. Allah herkesin orucunu kabul etsin. Arkadaşlar, ben maalesef ki ramazan ayının ilk 2 günü oruç tutmayı unuttum. İlk gün annem zorluyordu ye diye, ben de öyle sofrada oturuyordum. Fark etmeden 2-3 lokma atmışım agzıma, bugün de kahvaltı yaptıktan sonra oruçlu oldugum aklıma geldi. Kagıda yazdım, bu sefer hep aklımda. Bugünden itibaren başlasam sorun olur mu, orucum geçersiz olur mu?

Bugünden sonra tuttuğun oruç kabul olur ilk iki günün orucu kabul olmaz çünkü zaten oruç tutmaya niyet etmemişsin bile ilk iki gün.

Unutarak yediğiniz şeyler orucunuzu bozmaz, eğer oruçlu olduğunuzu anladığınız anda yemeyi içmeyi kestiyseniz.

Bence tutma. Lüzumu yok. Bende aile zoruyla tutuyorum 18 yaşındayım ve ekonomik bağımsızlığımı kazanamadığım için buı tür durumlarda babamın dediğini yapmak zorunda kalıyorum.

Eğer niyet ettiysen ve unutup yediysen orucunu tutmaya devam et dinen bir sakıncası yoktur.

Bence tutma. Lüzmu yok. Bende aile zoruyla tutuyorum 18 yaşındayım ve ekonomik bağımsızlığımı kazanamadığım için buı tür durumlarda babamın dediğini yapmak zorunda kalıyorum.
İnsanların dini inanışlarına karışamazsınız. Agnostikseniz, Deist iseniz, Ateist ya da Yahudi hiç farketmez; inançlarınızı başkalarına bulaştırmayın. İsteyen istediğine inanır. Herkesin aklı var.

Lüzmu yok derken?

Hocam eğer gerçekten unutupta yediyseniz bozulmaz fakat unutmadıysanız orucunuz bozulur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…