RAM’de boyut farkı FPS’e etki eder mi?

Tokiler

Decipat
Makaleler
1
Arkadaşlar internette GTX 1650 Super, i5 9400F oyun testlerine baktığımda videoyu çeken adamla bendeki her şey aynıydı. Ancak onun RAM’i 16 GB idi benimki ise 8. adam GTA 5’de 70FPS alırken ben 60-55 arası alıyorum. Çayır çimene çıktığımda ise FPS 20-30'a düşüyor. Ben ne yapacağım? Sıcaklıklar 70’i geçmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA5 yüksek ram kullanımıyla biliniyor. Sadece ramin kapasitesi değil mHzsi CL değeri de etki eder. Bi de işlemciniz ryzen bir işlemciyse fark daha da etkili olur. Ryzenlerde dual channel ram kullanmak önemli.

Edit: İşlemciniz Intelmiş son kısmı dikkate almayın.

Ayarlarını görmeden 8 GB bellek yetmez demek yanlış olur. Belki oyun 5 GB falan kullanıyordur. Yani bu senin ayarlarına bağlı. MSI Afterburner kullanarak önce RAM kullanımına bak. 8 GB RAM'in varsa sistem 2 GB kullanıyor diyelim. RAM kullanımını 6 GB görüyorsan yükseltme yapman FPS artışı sağlayacaktır. Öyle bir sisteme sahip olduğuna göre büyük ihtimalle bütün ayarları yükseğe alıyorsundur. Eğer en yüksek ayarlarda oynuyorsan kesinlikle 8 GB RAM takviyesi yapmanı öneririm.

8 GB RAM ve 16 GB RAM arasında 3-5 FPS yerine göre oynar.
Ancak bu arkadaşların bahsettiği darboğaz sorununu çözmez.

X GB RAM 2133 MHz ve X GB RAM 3000 MHz arasında ise Ryzen sistemlerde 10-20 FPS oynarken.
Intel'de de bundan azıcık daha az fark eder.

Yani oyunlarda RAM darboğazı olmadığı sürece yüksek MHz size fazladan FPS sağlayacaktır.

Ayarlarını görmeden 8 GB bellek yetmez demek yanlış olur. Belki oyun 5 GB falan kullanıyordur. Yani bu senin ayarlarına bağlı. MSI Afterburner kullanarak önce RAM kullanımına bak. 8 GB RAM'in varsa sistem 2 GB kullanıyor diyelim. RAM kullanımını 6 GB görüyorsan yükseltme yapman FPS artışı sağlayacaktır. Öyle bir sisteme sahip olduğuna göre büyük ihtimalle bütün ayarları yükseğe alıyorsundur. Eğer en yüksek ayarlarda oynuyorsan kesinlikle 8 GB RAM takviyesi yapmanı öneririm.
Hayır sistem ile birlikte ultra ayarlarda toplam 6gb falan daha az da olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı