RAM'de CL değeri düşürmek

ahmett96

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar aşağıdaki gördüğünüz RAM'i kullanıyorum:

1x16 CL18 3600MHz olarak kullanıyorum
Oyunlardaki input delayı düşürmek için istiyorum CL 12'ye geçmek istiyorum.
Nasıl yapabilirim?

Şaka bir yana bu konuyla alakalı önceden bir konu açılmış. Size yardımcı olacağını düşünüyorum.

Ramlerde frekans arttıkça CL değeri artar.(ddr3 ramler 1600 mhz ve CL değerleri daha düşüktür mesela) O yüzden CL değeri çok önemli değildir. Performans farkı yaşamazsınız.

Overclock yapabilirsiniz. CL 12'ye kadar aynı MHz'de düşürmek çok zor. Biraz artış yakalayabilirsiniz. Bence RAMleriniz gayet yeterli.

Bakın aldığınız ram 3600MHz CL18 olarak geliyor. Bu çok iyi bir değer değil. Hatta vasat diyebilirim. Siz bunu aynı hızda CL12'ye stabil bir biçimde büyük ihtimalle düşüremezsiniz, beklentileriniz çok uçuk. Belki 3200MHz-3000 MHz gibi hızlarda bu CL değerini görebilirsiniz, bakın stabil olur demiyorum, Windows açılabilir, o da bir ihtimal garanti değil. Fakat frekans düşürdüğünüz için gerçek gecikme değeriniz yine çok düşmez. Frekans çalışma hızını etkilediği için aynı zamanda toplam gecikmeyi etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…