Hepinize iyi günler dostlar. Önümüzdeki günlerde yeni bir bilgisayar toplayacağım. Bilgisayarımı ağırlıklı olarak Adobe Photoshop, After Effects, 3D render veya Unity ile oyun geliştirmek için kullanacağım (ayrıca oyun da oynuyorum). İşlemci olarak AMD Ryzen 5 3600X, anakart olarak MSI B450 GAMING Plus Max almayı düşünüyorum, bir de halihazırda elimde Sapphire AMD RX 590 Nitro+ ekran kartım var. Sizlere sorum şu ki 4133 MHz CL19 RAM tercih edersem yüksek CL değeri yaptığım işi kötü yönde etkiler mi daha düşük CL değeri olan RAM'lere mi yönelmeliyim?
3. nesil Ryzen'ler için önerilen RAM'ler 3600 CL16. 3600 CL18 de olaiblir. Siz ondan iki tane alıp 16GB yapacağınıza aynı fiyata 32GB 3600 CL18 RAM alabilirsiniz. İşiniz için daha hayırlı olur.
3. nesil Ryzen'ler için önerilen RAM'ler 3600 CL16. 3600 CL18 de olaiblir. Siz ondan iki tane alıp 16GB yapacağınıza aynı fiyata 32GB 3600 CL18 RAM alabilirsiniz. İşiniz için daha hayırlı olur.
İçinde B Die olan bir model almanızı öneririm. B Die Ryzen işlemcilerle en uyumlu çalışan yüksek potansiyelli bir zar. B Die belleklerin kodlarını barındıran siteler var, oralardan kodları aratıp uygun bir modeli tercih edin derim.
Veya uğraşmak istemezseniz 4x8 şeklinde alabilirsiniz rastgele bir belleği, sıkıntı olmayacaktır.