Bellek (RAM) ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Bellek (RAM) çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
www.n11.com
Sanırım en düşük 3200 MHz'de CL 19 var yani laptop RAM'i için normal gibi ama 16+16 yapmak çok mantıksız render vb gibi işler için değilse. 3200 MHz CL 22 yerine 3200 MHz CL 19 X2 bu arada çok daha iyi olur.
Hocam ben render için değil de ileriye dönük düşünüyorum. Yani mesela genelde ben arkada 20-25 tarayıcı (chrome değil brave çünkü daha az RAM kullanıyor ve gizlilik bir tık daha iyi) sekmesi ve blender gibi 3 boyutlu tasarım programları kullanmak istiyorum. Şu anki RAM miktarım buna kesinlikle yetmiyor. Şu an 20'ye yakın tarayıcı sekmesi var ve 6 GB RAM yiyor. İleride sorun çıkarmasını istemem doğrusu.
Hocam ben render için değil de ileriye dönük düşünüyorum. Yani mesela genelde ben arkada 20-25 tarayıcı (chrome değil brave çünkü daha az RAM kullanıyor ve gizlilik bir tık daha iyi) sekmesi ve blender gibi 3 boyutlu tasarım programları kullanmak istiyorum. Şu anki RAM miktarım buna kesinlikle yetmiyor şu an 20'ye yakın tarayıcı sekmesi var ve 6 GB RAM yiyor. İleride sorun çıkarmasını istemem doğrusu.
Hocam sizce Kingston Hyperx mi? Yoksa sıradan Kingston RAM mi? Bir de geçici bir süre 8+8 kullanmayı planlıyorum sizce Kingstons Hyperx, Kingston (normal), Lexar mı? Kaliteleri nasıldır?
Bellek (RAM) ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Bellek (RAM) çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
www.n11.com
Sanırım en düşük 3200 MHz'de CL 19 var yani laptop RAM'i için normal gibi ama 16+16 yapmak çok mantıksız render vb gibi işler için değilse. 3200 MHz CL 22 yerine 3200 MHz CL 19 X2 bu arada çok daha iyi olur.
Sorunuzun cevabı belli. Hangisi daha düşükse o kadar iyi. Eğer çift kanal yapmak istiyorsanız 2 tane alın yeterli. CL değeri demek gecikme süresi demektir. Ne kadar az ise RAM'in gecikme süresi o kadar az olur. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Sorunuzun cevabı belli. Hangisi daha düşükse o kadar iyi. Eğer çift kanal yapmak istiyorsanız 2 tane alın yeterli. CL değeri demek gecikme süresi demektir. Ne kadar az ise RAM'in gecikme süresi o kadar az olur. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Yani özetliyorum. RAM'i araba gibi düşünün MHz ise arabanın hızı olsun. CL değeri burada yoldur. Araba ne kadar hızlansa da yol uzarsa bir anlam ifade etmez. Yani araçlardan örnek verirsem(araçlar RAM, hız MHz, CL değeri yol olsun). Saatte 80 kilometre yapan bir a aracının parkuru 80 kilometre olsun. B aracıda saatte 90 kilometre yapıyor ancak parkuru 90 kilometre. O zaman a arabasının b arabasından hızlı olmasının bir mantığı kaldı mı? Kalmadı. Olay bu hocam.