RAM'de ideal CL ve MHz değeri kaç olmalıdır?

i7-8700K ve RTX 2080 OC mevcut. Oyun amaçlı bir sistem kuruyorum. Yüksek FPS ve performans almak istiyorum 2K'da. RAM MHz değeri ve CL değeri kaç olmalıdır? Bir de marka model önerirseniz RAM için sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel ise 2666 MHz, AMD'de 3200 MHz en idealidir.

CL değerleri çok benzer oluyor genelde. Çok yüksek olmadığı sürece çok da önemli bir etmen değil. Hangisi ucuzsa onu alın.
Evet Intel i7-8700K mevcut. MHz yüksek olunca performans ve FPS de daha fazla olmaz mı? Mesela ben de GSkill TridentZ 3200 MHz CL16 2x8 16 GB düşünüyordum.

MHz değeri yüksek, CL değeri düşük olmalıdır.

Bundan 2 tane al bak keyfine daha ucuza daha iyisi yok. CL16 fakat fiyatına göre iyi.
Hepsini geçtim anakartının maximum desteklediği miktarları da gözden geçirmeni öneririm.

Kısmen doğru ancak işlemcinin mimarisine göre değişiyor bu durum. Hatta oynadığınız oyuna göre bile değişiyor. Intel işlemcilerde 2133, 2400, 2666 arasında performans farkı hissedilir oluyor. 2666'dan sonra çok çok düşük farklar var.

Ha ama 3200 MHz belleği ucuza buldunuz, alabilirsiniz elbette.

MHz değeri yüksek, CL değeri düşük olmalıdır.

Bundan 2 tane al bak keyfine daha ucuza daha iyisi yok. CL16 fakat fiyatına göre iyi.
Hepsini geçtim anakartının maximum desteklediği miktarları da gözden geçirmeni öneririm.

Gskill Tridentz var CL16 3200 MHz o daha iyi değil mi?
Kısmen doğru ancak işlemcinin mimarisine göre değişiyor bu durum. Hatta oynadığınız oyuna göre bile değişiyor. Intel işlemcilerde 2133, 2400, 2666 arasında performans farkı hissedilir oluyor. 2666'dan sonra çok çok düşük farklar var.

Ha ama 3200 MHz belleği ucuza buldunuz, alabilirsiniz elbette.

Corsair Vengeance RGB PRO RAM 2x8 16 gb mevcut da bende 3600 MHz CL18 satıp daha düşük CL ve MHz'li başka RAM almam daha mı mantıklı olur acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı