RAM'de tek kanal çift kanal farkı nedir?

Nomrukan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda şu anda 2x8 GB RAM mevcut. Sorunum ise belirsiz zamanlarda bilgisayarın kendini yeniden başlatması. Herhangi bir uyarı, hata veya performans düşümü olmaksızın bir anda gerçekleşiyor bu durum. Sorunun RAM'den kaynaklı olabileceğini düşünerek de elimde halihazırda mevcut bulunan 2x16 GB RAM'i takmayı düşünüyorum. Fakat sorunlu olan kısım ana karttaki RAM yuvası olabileceğinden de hareketle şu anda RAM'lerin takılı olmadığı diğer 2 yuvaya montaj düşünüyorum. O iki yuva da çift kanal desteklemiyor, dolayısıyla RAM'ler tek kanal olarak çalışacaklar. Bu durumda performansta ciddi bir kayıp yaşar mıyım?
RAM'ler hakkında deneme yanılma yapacak kadar bol vaktim olmuyor o yüzden böyle bir yola başvurdum. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

Anakart: MSI Z170A (MSI 7977)
İşlemci: Intel i7 6700 3.40 GHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX980.
RAM: Kingston 2x8 GB.

Takmayı düşündüğüm RAM'ler ise G.Skill F4-3600C18D-32gvk diye bir model 2x16 GB.

ciddi bir kayıp olmaz en fazla 4 5 fps fark eder.çift kanal daha stabil çalışıyor sadece yanı sana kalmış birşey ama oyun oynamak için ise çift kanal tercih et

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı