RAM'e mi önem verilmeli depolamaya mı?

Krieger

Femtopat
Yazılım için MacBook Air alacağım. Sizce 16 GB RAM'le 512 GB SSD Mi alayım 8 GB RAM'le 1TB SSD mi? Bence RAM'e önem vermeliyim ama siz ne dersiniz? Oyun vs. oynamayacağım. Sadece kod yazacağım. Fikirlerinizi bekliyorum.

Biraz da size bağlı bir şey. Çok depolama gerektirecek şekilde kullanıyorsanız 1TB daha iyi olacaktır. Fakat günümüzde 8GB RAM yetersiz kalıyor. 16GB RAM şeklinde almanızı öneririm.
Depolamayla işim yok. 1024GB benim için fazla olacaktır. Dediğiniz gibi 16Gb RAM'li almayı düşünüyorum. MacOS 'un çok fazla depolama yeme sorunu var mıdır ? Bir arkadaşım MacOS tek başına 90Gb yiyor dedi.
Yazacağınız kod büyük bir proje mi? Kullanacağınız editör ne kadar RAM'e ihtiyaç duyuyor bunlara göre seçin. 512GB SSD her iş için fazlasıyla yeter.
Visual Studio Code,Sublıme Text gibi programları kullanacağım.

Bence RAM'e ağırlık verin. Depolama için gerekirse harici HDD kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı