Ram'e Nasıl OC Yapılır? CAS Latency Nedir ve OC Bunu Nasıl Etkiler?

5STREET

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;

Öncelikle soracağım konu şu: Ramlarde CAS L. ne işe yarar? Cevap "Gecikme süresi oluyor." şeklinde geliyor ama nedir bu şey?
  1. Benim sorduğum gecikme süresi ne yaparken işime yarar? Ayrıca ramlarin Cas Latency' rini düşürebilir miyim?
  2. Bende 8 GB 1866 Ram var, Cas Latency 10; Öncelikle iyi mi? Dandik bir PC'm var. 2+2= 4 GB Cas 5. 250 TL verip yeni Ram DDR3 1866Mhz alıyorum Cas 10. Çok garip. Bu durumda eski bilgisayar daha mı hızlı oluyor? Oluyorsa nasıl oluyor bu iş?
  3. Rehber var mı ve nasıl oluyor? 1866 CL10 Ram'i, 1600 yapıp CL 9 mu yapıyoruz? Isınma olacak mı? Zararı nedir?
  4. 9 ile 10 CL arasında fark var mıdır?

Bildiginiz maddelere cevap verirseniz sevinirim. Bazı arkadaşlar var birini bilmeyince diğerlerine de cevap vermiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsine cevap vereyim.
  1. CL değeri RAM'leri çok kullanan programlarda sana farkını hissettirir. Gündelik kullanımda bir fark oluşmaz. Ramlerin hızını düşürerek CL değerini düşürebilirsin.
  2. Fena değil elindeki CL10 ram. Dandik bilgisayarındaki CL5 ama o DDR2. DDR2 belleklerin CL değerleri düşük yazar çoğu zaman üstünde. DDR3 belleklerin en hızlı serisi CL7'dir. Fakat bunlarda özel üretim ve sınırlı sayıda piyasaya çıkar. Sınırlı olduğu halde çok çok pahalıdır. (Çoğu zaman 4 veya 8GB'lık modülüne 64GB kit satın alıyorsun, o derece yani. ) DDR2'lerin kralı ise CL2'dir. Aynı şekilde bunlarda çok çok özeldir ve pahalıdır.
  3. CL değerleri hakkında Vikipedi üstünde bilgiler bulabilirsin. 1866'yı 1600 yaparsan belleğine göre CL9'a düşürebilirsin gecikmeyi.
  4. 1. sorudaki cevap geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…