RAM'e overclock yapma

Maksimum aşırtma değeri diye bir şey yok, yani limit yok.
2133 MHz olarak çalışan bir RAM'in daha yüksek frekansta çalışma potansiyeli oldukça düşüktür, 2133 MHz olmasının da sebebi budur. Yarı iletken kalitesi düşük olduğundan overclock potansiyeli düşük olur.
Belirttiğiniz miktarda overclock yapmak mümkün olmayabilir ve olsa da problemlerle karşılaşabilirsiniz. Kullanılacak frekansta RAM'ler tercih etmek gerekiyor.

Maksimum aşırtma değeri diye bir şey yok, yani limit yok.
2133 MHz olarak çalışan bir RAM'in daha yüksek frekansta çalışma potansiyeli oldukça düşüktür, 2133 MHz olmasının da sebebi budur. Yarı iletken kalitesi düşük olduğundan overclock potansiyeli düşük olur.
Belirttiğiniz miktarda overclock yapmak mümkün olmayabilir ve olsa da problemlerle karşılaşabilirsiniz. Kullanılacak frekansta RAM'ler tercih etmek gerekiyor.
Bende Crucial 8 GB 2400 MHz RAM var. En fazla 2933 yapabilirim değil mi? Çünkü benimki de Ryzen tabanlı. RAM'e voltaj gerekiyor mu?

Arkadaşlar ben Ryzen tabanlı bir sistem topluyorum. Anakartım Asus B350M-K ve 3200 MHz RAM destekliyor. 2133 MHz'lik bir RAM alıp 3000'e aşırtamaz mıyım? Yoksa RAM'lerın max aşırtma değeri var mı?
Peki alacağınız CPU 2133 MHZ 'lik RAM ile uyumlu mu ? Yani 3200 MHZ bir anakarta 3200 MHZ RAM ve 3200 MHZ frekans hızını destekleyen bir CPU almanız doğru olacaktır. Hepsi beraber uyumlu olması daha doğru.

Belirtmiş olduğunuz işlemci için en yüksek RAM frekansı kullanma hızı 2667 MHz'dır. Normalde herkes yüksek frekanslı olarak alıyor. Zararı yok ama bence hem işlemciye fazla hemde biraz fazla para harcamak.
İşlemci ile ram frekansının bağlantılı olduğunu ilk defa duyuyorum
Belirtmiş olduğunuz işlemci için en yüksek RAM frekansı kullanma hızı 2667 MHz'dır. Normalde herkes yüksek frekanslı olarak alıyor. Zararı yok ama bence hem işlemciye fazla hemde biraz fazla para harcamak.
İnternette araştırma yaptım fakat söylediğiniz bilgiyi bir türlü bulamadım?
Arkadaşlar şu konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı