Selam, BIOS modlu tüm voltaj değerlerini değiştirebiliyorum. DRAM voltage Max 1.35. aşağıda Thaiphoon Burner görüntüsünü bıraktım. Hedef 3733 veya üstü MHz'de tüm zamanlamaları olabilecek en düşüğe çekmek.
Selam, BIOS modlu tüm voltaj değerlerini değiştirebiliyorum. DRAM voltage Max 1.35. aşağıda Thaiphoon Burner görüntüsünü bıraktım. Hedef 3733 veya üstü MHz'de tüm zamanlamaları olabilecek en düşüğe çekmek.
Eki Görüntüle 2268739
Aynı RAM bende de var 3000'di 3400e alabildim maksimum çok kaliteli bir OC performansına sahip değil RAM.
Bir şey soracağım, peki RAM MHz değeri arttırdıktan sonra açılmama durumu yaşayan mavi ekran hatası alan oldu mu?
3600MHz sonrasını önermem.
Bendeki de aynı model ancak SK Hynix çiplere sahip daha iyi OC potansiyeli var.
Yine de bunu deneyebilirsiniz. 1.4v
Eki Görüntüle 2268750
Eki Görüntüle 2268750
Eki Görüntüle 2268750
MHz'i elimden geldiğince yükselteceğim. 3800 denedim fakat sistem boot olmadı. BIOS'u modlarken DRAM voltage kısmına baktığımda yeni bir değer eklemek mümkün görünmüyordu 1.4v ekleyemedim bundan dolayı. Zaten A320 çipset olduğundan dolayı voltajlara çok dokunasım gelmiyor. MHz'i yükseltme isteme nedenim açtığım bu konudaki gibi hem gecikmeleri düşürmek hem de okuma yazma hızını arttırmak. 3533'ten 3733'e yükseldim ve write 4 GB, read 1GB yükseldi. Voltaj yükseltemediğim için CL arttıracağım gibi görünüyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.