RAM'i 32 GB yapmak mantıklı olur mu?

Çatlı Reis

Hectopat
Yer
Fransa, Paris, Eiffel Tower
Daha fazla  
16 GB tek kanal DDR5 Corsair RAM kullanıyorum. Bir tane daha alıp hem 32 GB hem de çift kanal yapmış olmanın ne gibi artıları olur? Oyunlarda etkisi ne olur? Oyunlarda olmayacaksa nerede etkisini görürüm? 1080p oyunlar için 32 GB RAM'e gerek var mıdır?

Gerek var. Dropların, stutterların sebebi genelde ram yetersizliği oluyor. Fps olarak da biraz artış yaşarsın. Arkada daha fazla uygulamayı arka planda çalıştırabilirsin ve daha akıcı şekilde pc yi kullanabilirsin 16gb a göre.

32 çok da gerekli değil bence 16 şu an günümüz için iyi fakat çift kanal olması çok büyük artı sağlıyor frekans falan artıyor sanırım tam bilgim yok fakat herkes çift kanal olmasını öneriyor. Benim sistemim 32 GB fakat hiç yük bindirip 16 GB üstü kullanıma çıkartamadım.

Ben müzik prodüksiyonu ile uğraşıyorum. Bazı projeler 16 GB RAM yiyor. Tam sınırda olduğu için biraz zor çalışıyor o yüzden benim için 32 GB RAM aşırı mantıklı bir hamle. Ancak sen oyun dışında bir şeyle uğraşmıyorsan render vs yapmıyorsan şu anlık pek ihtiyacın olacağını sanmıyorum. Belki ileriye yönelik olabilir ancak sadece oyun oynuyorsan şu an aşırı şart bir şey değil bence.

Gayet iyi olur düşünmeyin bile daha fazla paranız varsa direkt alın

Çok mantıklı hocam hem çift kanal yapmış olursunuz maalesef 16GB ağır oyunlarda yeterli değil.

Minecraft oynasanız bile yeter 16 GB'yi doldurmak için gerekli değil derken 32 GB gayet gerekli şu zamanda. 64 GB'ye geçtim 16 GB'den dünya varmış dedim

32 GB yap ama RAM'leri gene aynı model al, yoksa uyumsuzluk sorunu yaşarsın.

Sadece oyun oynuyorum hocam ben. O yüzden biraz da sizin dediğiniz gibi düşünüyorum. Ama emin de değilim.

32 GB yap ama RAM'leri gene aynı model al, yoksa uyumsuzluk sorunu yaşarsın.

Farklı almam hocam zaten.

Minecraft oynasanız bile yeter 16 GB'yi doldurmak için gerekli değil derken 32 GB gayet gerekli şu zamanda. 64 GB'ye geçtim 16 GB'den dünya varmış dedim

Hocam oynadığım hiçbir oyunda 16 GB RAM kullanımı görmedim şimdiye kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…