Çözüldü RAM'i çift Kanal'a yükseltmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kalipsogen

Hectopat
Sistemimde RAM darboğazı yaşıyorum. Kendi yükseltmelerimle Teknobiyotik'ten almıştım sistemi. 8 GB Single RAM var. Şimdi Teknobiyotik'ten aynı RAM'den alıp takarsam Dual Channel çalışır mı? Anakartım B450M H modeli 2 tane RAM slotu var. Forumda dolaşırken RAM Ranks'ı önemli Dual kit olmazsa sıkıntı yapma ihtimali var diye okudum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
J

Sorun yaşatmaz aynı modeli alırsanız hatta 7-8 FPS artış ve drop sorunlarının çözümü olacaktır.

Sorun yaşatmaz aynı modeli alırsanız hatta 7-8 FPS artış ve drop sorunlarının çözümü olacaktır.

Çözüm

Hocam benim bildiğim kadarıyla sorun olmaz. Aynı frenkans olduğu sürece sorun olmaz. Çift slot olarak zaten rahatlıkla kullanacaksın. Yok dersen ben rankı kafama takıyorum. O zaman iki tane aynı freankansta Dual RAM alıp takacaksın.

Hocam öyle takıntım yok zaten sorunsuz çalışıyorsa .

Hocam öyle takıntım yok zaten sorunsuz çalışıyorsa .

Çalışır hocam. Ama bazen aynı olsa bile mavi ekran hatası atıyor haberin olsun. Taktıktan sonra BIOS'tan kontol et. CPU-Z ile RAM yaşını kontrol edip. Win arama yüzünde bellek tanımlaması yaparak bu sorunu ortadan kaldırabilirsin.

Bellek tanımlaması nasıl yapılıyor hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…