RAM'i çıkartıp takmadan bilgisayar çalışmıyor

Çağlar Çelik

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bir süredir yaşadığım ilginç bir sorunum var. Masaüstü bilgisayarım güç düğmesine bastığımda açılmıyor siyah ekranda kalıyor ve bir süre sonra yeniden başlıyor ve yine aynı şey oluyor. Daha sonra gücü kesip 2 RAM'den herhangi birini çıkardığımda açılıyor. Daha sonra kapatıp 2. rami taktığımda tekrar sorunsuz açılıyor. Tek RAM'le direkt açmaya çalıştığımda da aynı sorunu yaşıyorum. Mutlaka gücü kesip RAM'lerden birini çıkarmak veya takmak zorunda kalıyorum. Bu işlem her seferinde böyle oluyor ve mutlaka açılıyor. Açıldıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Herhangi bir performans kaybı yaşamadan. Bu yüzden genelde kapatmak yerine uyku moduna almak zorunda kalıyorum. Sorun RAM slotlarında mı yoksa ilk açıldığında donanım yüklenirken bir hata mı oluyor? Formatladım aynı sorun devam etti. BIOS'la ilgili veya donanımsal bir sorun olduğuna eminim ama anlayacak kadar bilgi sahibi değilim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı