RAM'i yükseltmek veya SSD almak

Sen hiç rainbow six siege oynadın mı? O oyunu oynamak için ya 16 GB RAM ya da SSD lazım. Tabi oyunu 30 GB olduğunu unutmamak lazım. Çünkü bir haritanın yüklenmesi 5 DK yı buluyor bazen.
Ben hiç bahsi geçen o oyunu oynamadım
Çünkü ben teknik elemanım. 30 yılı aşkın teknik araştırma ve çalışma hayatımda binlerce oyun oynadım ve onlarca değişik Personel Computer kullandım.
Geçmiş yıllardaki, meşhur AMIGA veya C64 gibi PC leri bilmeyenler, kapitalizmin bu yönlendirmesi ile bol bol harcama yapabiliyorlar, bunu biliyorum.
Neredeyse bir işletim sistemi kurulum boyutunda olan, günümüz RAM miktarı ile insanlar hala geçici depolama için daha fazla bellek talebinde bulunabiliyor.
Bu gibi sorunlar için bir oyuncunun teknik çözümü sunabilmesi zaten mümkün değildir. Hele hele genç arkadaşların
Çünkü eğer bir AMIGA PC de 2MB RAM ile o yılların tüm oyunlarının oynanalabildiklerini bilselerdi şimdilerde RAM al kardeşim demezlerdi.

60GB SSD al. Sistemi ona kur, RAM de al bak yoluna hacı.
60 GB SSD var mı?

Zaman çok değişti. Artık her şey hızlı olmak zorunda. Bilgisayarlar da hızlı olmalı.

60 GB SSD var mı?

Zaman çok değişti. Artık her şey hızlı olmak zorunda. Bilgisayarlar da hızlı olmalı.
Yaklaşık 20 yıldır IBM uyumlu PC'lerden kullanıyorum.
20 sene kadar öncesi Win95-98 gibi işletim sistemleri varken, PC hızının tek kriteri vardı, o da işlemci frekansı idi.
O yıllarda AMIGA PC'lerin oyun performansına rakip olabilmek amacıyla MMX teknolojisi geliştirilmişti.
Ancak yine de bir PC de, AMIGA gibi, oyunları performanslı oynayamıyorduk.
AMIGA işlemcisi Motorola idi ve frekansı 7MHz idi.
MMX teknolojisindeki o yılların ilk teknolojisi olan intel pentium serisi idi ve yanılmıyorsam işlemci hızı 400-450MHz idi.
7MHz nerdee, 400MHz nerdee
Ama oynanamıyordu işte.
O günlerden bu günlere gelindi. Yarı iletken teknolojileri geliştirildi. Hızlar artık Giga Hertz'ler ile anılıyor. Sanırım 4GHz in üzerinde.
Yahu hala bir oyunu oynayamıyoruz.
Yeter be namlu yalama oldu (Alıntıdır)
Bence teknik gelişti, ama gelişmeyen bazı şeyler daha fazla sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…