BlackInOne
Hectopat
Daha fazla
CL değeri belli değil.
RAM'iniz CL 15. Sanırım aşağıya bıraktığım RAM işinizi görür. Başka arkadaşların da yanıtları yardımcı olabilir.
Çok teşekkür ederim. Bilgisayarımda bulunan RAM Samsung olduğu için Samsung düşünüyorum.CL15 2133MHz 1.2V raminiz var.
Kingston KVR21S15S8/4 4GB DDR4 2133 MHz SODIMM Notebook Bellek Fiyatları ve Özellikleri
Kingston KVR21S15S8/4 4GB DDR4 2133 MHz SODIMM Notebook Bellek en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
Aynı model RAM bulamadım maalesef 0 olarak. Diğer arkadaşın da dediği gibi aynı markadan ziyade aynı CL ve MHZ değerlerine sahip RAM'lerin uyumlu çalışma ihtimalleri daha yüksek.Çok teşekkür ederim. Bilgisayarımda bulunan RAM Samsung olduğu için Samsung düşünüyorum.
Samsung olanı biraz daha inceledim, dediğiniz gibi CL değeri yazmıyor. Kingston ile şu anda takılı olan RAM hemen hemen aynı özelliklerde. Şu anda takılı olan ram 2400MHz kingston ise 2133MHz. Fakat şu anda takılı olan RAM bilgisayarım 2133MHz'den fazlasını desteklemediği için 2133MHz olarak çalışıyor. Sorun çıkarırsa zaten 15 gün içinde iade garantisi var. Çok teşekkür ederim.Aynı model RAM bulamadım maalesef 0 olarak. Diğer arkadaşın da dediği gibi aynı markadan ziyade aynı CL ve MHZ değerlerine sahip RAM'lerin uyumlu çalışma ihtimalleri daha yüksek.
Benim kullandığım RAM'in sadece bir farklı modeli stokta. Ki o da 17CL imiş. Şu anda bilgisayarımda takılı olan RAM'i ikinci elde de bulamadım. Zaten 2. El pek tercihim değildir. Dediğiniz şartları önerilen RAM'lerden kingston marka olan kısmen karşılıyor.Merhaba dostum bugun bende senin gibi RAM ve SSD aldım makinama. Benim de üstümde kullandığım RAM Samusng 4 GB RAM. Modelide M471A5244CB0-CTD.
Aynı model numarasına ait RAM'i sahibinden.com da buldum ve satın aldım.
Şimdi şöyle ifade edeyim RAM alırken özellikle çift RAM kullanmak istersen birçok husus var;
1-Aynı GB değerine sahip olmalı
2-Aynı DDR kanalına sahip olmalı
3-Aynı CL değerine sahip olmalı
4-Aynı MHz değerine sahip olmalı
5-Aynı voltaj değerine sahip olmalı
Bazen bu 5 hususu sağlayabilsende spesifik sorunlar meydana çıkıyor ve desteklemiyor. Bu yüzden çift kanal yani çift RAM kullanmak isteyen kullanıcılara üreticiler kit halinde yani 4+4 veya 8+8 şeklinde iki aynı RAM'i satıyorlar.
Daha performans elde edebilmek için RAM üreticileride aynı RAM kullanılmasını öneriyorlar çift kanal olayında.
Ben bu yüzden 4 GB RAM alırken makinamın üzerindeki aynı RAM'den aldım.
Ama bu M471A5244CB0-CRC. Benim bilgisayarımda bulunan ise M471A5244BB0-CRC. Attığınız RAM benim bilgisayarımda bulunan RAM'in 17CL'lik modeli.Rica ederim, internette ufak bi aramayla aslında bulunulabiliyor sıfır fiyatları fahiş fiyat üzerinden satılıyor ancak sizin için bir tane buldum;
RAM Bellek İkinci El ve Sıfır Dizüstü (Notebook) Bilgisayar Donanımları sahibinden.com'da
En ucuz RAM Bellek ikinci el ve sıfır notebook bilgisayar parçaları GeT taksitli ödeme seçenekleri ile sahibinden.com'dawww.sahibinden.com