RAM'imin CL değerini nasıl öğrenebilirim?

Bütçe
En fazla 200 tl.

BlackInOne

Hectopat
Daha fazla  
Bugün bilgisayarıma ssd alacağım. Hazır ssd alacakken bilgisayarımın 4gb olan RAM'ini de yükselteyim dedim. Ssd ile birlikte 1 tane de 4gb RAM almaya karar verdim. Şu anda bilgisayarımda samsung M471A5244BB0-CRC RAM takılı. RAM 2400MHz ama bilgisayar maksimum 2133 desteklediğinden 2133MHz olarak çalışıyor.
Aynı RAM'den alacaktım fakat stoklarda sadece M471A5244CB0-CRC ram var. Biraz RAM'leri araştırdım. Stoklarda 2400MHz ve 17CL RAM'ler var sadece. CPU-z programı üzerinden RAM'imin özelliklerine baktım fakat değişik sonuçlar çıktı. Birinde birden fazla CL değeri vardı (resim 1). Diğerinde ise sürekli 10 ve 15 ile değişen CL değerleri vardı. RAM'imin model numarasını da inceledim içinde CL değeri yazmıyor.
1- RAM'imin CL değeri ne?
2- 4gb, 2400MHz ve CL değerleri şu an kullandığım RAM ile aynı bir notebook RAM'i önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim. Bilgisayarımda bulunan RAM Samsung olduğu için Samsung düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim. Bilgisayarımda bulunan RAM Samsung olduğu için Samsung düşünüyorum.
Aynı model RAM bulamadım maalesef 0 olarak. Diğer arkadaşın da dediği gibi aynı markadan ziyade aynı CL ve MHZ değerlerine sahip RAM'lerin uyumlu çalışma ihtimalleri daha yüksek.

Aynı model RAM bulamadım maalesef 0 olarak. Diğer arkadaşın da dediği gibi aynı markadan ziyade aynı CL ve MHZ değerlerine sahip RAM'lerin uyumlu çalışma ihtimalleri daha yüksek.
Samsung olanı biraz daha inceledim, dediğiniz gibi CL değeri yazmıyor. Kingston ile şu anda takılı olan RAM hemen hemen aynı özelliklerde. Şu anda takılı olan ram 2400MHz kingston ise 2133MHz. Fakat şu anda takılı olan RAM bilgisayarım 2133MHz'den fazlasını desteklemediği için 2133MHz olarak çalışıyor. Sorun çıkarırsa zaten 15 gün içinde iade garantisi var. Çok teşekkür ederim.

Merhaba dostum bugun bende senin gibi RAM ve SSD aldım makinama. Benim de üstümde kullandığım RAM Samusng 4 GB RAM. Modelide M471A5244CB0-CTD.

Aynı model numarasına ait RAM'i sahibinden.com da buldum ve satın aldım.

Şimdi şöyle ifade edeyim RAM alırken özellikle çift RAM kullanmak istersen birçok husus var;
1-Aynı GB değerine sahip olmalı
2-Aynı DDR kanalına sahip olmalı
3-Aynı CL değerine sahip olmalı
4-Aynı MHz değerine sahip olmalı
5-Aynı voltaj değerine sahip olmalı

Bazen bu 5 hususu sağlayabilsende spesifik sorunlar meydana çıkıyor ve desteklemiyor. Bu yüzden çift kanal yani çift RAM kullanmak isteyen kullanıcılara üreticiler kit halinde yani 4+4 veya 8+8 şeklinde iki aynı RAM'i satıyorlar.

Daha performans elde edebilmek için RAM üreticileride aynı RAM kullanılmasını öneriyorlar çift kanal olayında.

Ben bu yüzden 4 GB RAM alırken makinamın üzerindeki aynı RAM'den aldım.

Benim kullandığım RAM'in sadece bir farklı modeli stokta. Ki o da 17CL imiş. Şu anda bilgisayarımda takılı olan RAM'i ikinci elde de bulamadım. Zaten 2. El pek tercihim değildir. Dediğiniz şartları önerilen RAM'lerden kingston marka olan kısmen karşılıyor.

1- Aynı gb değerine sahip
2- Aynı DDR değerine sahip
3- Aynı CL değerine sahip
4- Aynı MHz değerine sahip değil. Şu anda bilgisayarımda takılı olan ram 2400MHz fakat bilgisayarım maksimum 2133MHz desteklediği için 2133MHz olarak çalışıyor. Kingston'da 2133MHz.
5- Aynı voltaj değerine sahip.

Bunlar dışında bir sebepten sorun çıkarsa 15 gün içinde iade imkanı olduğundan iade edebilirim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Ama bu M471A5244CB0-CRC. Benim bilgisayarımda bulunan ise M471A5244BB0-CRC. Attığınız RAM benim bilgisayarımda bulunan RAM'in 17CL'lik modeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…