Bugün bilgisayarıma ssd alacağım. Hazır ssd alacakken bilgisayarımın 4gb olan RAM'ini de yükselteyim dedim. Ssd ile birlikte 1 tane de 4gb RAM almaya karar verdim. Şu anda bilgisayarımda samsung M471A5244BB0-CRC RAM takılı. RAM 2400MHz ama bilgisayar maksimum 2133 desteklediğinden 2133MHz olarak çalışıyor.
Aynı RAM'den alacaktım fakat stoklarda sadece M471A5244CB0-CRC ram var. Biraz RAM'leri araştırdım. Stoklarda 2400MHz ve 17CL RAM'ler var sadece. CPU-z programı üzerinden RAM'imin özelliklerine baktım fakat değişik sonuçlar çıktı. Birinde birden fazla CL değeri vardı (resim 1). Diğerinde ise sürekli 10 ve 15 ile değişen CL değerleri vardı. RAM'imin model numarasını da inceledim içinde CL değeri yazmıyor.
1- RAM'imin CL değeri ne?
2- 4gb, 2400MHz ve CL değerleri şu an kullandığım RAM ile aynı bir notebook RAM'i önerebilir misiniz?
Eki Görüntüle 939401Eki Görüntüle 939408
Merhaba. Bu sorununuzu çözdünüz mü, tam olarak ne yaptınız bilmiyorum.
Çözemediyseniz, akıllı davranarak beraber çözebiliriz.
a) Ben size bendeki ram'i söküp kargolarım, böylece istediğim bir kiti (2x4) almakta özgür olurum. İstediğim markayı seçme gibi bir lüksüm olur.
b) Ben sizdekini satın alırım, böylece siz istediğiniz bir kiti alıp takabilirsiniz. (Hynix gibi daha ucuz bir kite de yönelebilirsiniz)
"Herkesin elinde aynı çorabın teki ve ötekini arıyor", zira alt-sınıf laptop üreticileri maaliyetleri kısmak için gereksiz her detayın atlandığı özel-ucuz anakartlar ve ram'ler kullanıyor. Bu dahiyane plan ilginizi çekerse msj atın, hangi yöntemi tercih ediyorsanız beraber sorunlarımızı çözelim.
@BlackInOne
Merhaba. Bu sorununuzu çözdünüz mü, tam olarak ne yaptınız bilmiyorum.
Çözemediyseniz, akıllı davranarak beraber çözebiliriz.
a) Ben size bendeki ram'i söküp kargolarım, böylece istediğim bir kiti (2x4) almakta özgür olurum. İstediğim markayı seçme gibi bir lüksüm olur.
b) Ben sizdekini satın alırım, böylece siz istediğiniz bir kiti alıp takabilirsiniz. (Hynix gibi daha ucuz bir kite de yönelebilirsiniz)
"Herkesin elinde aynı çorabın teki ve ötekini arıyor", zira alt-sınıf laptop üreticileri maaliyetleri kısmak için gereksiz her detayın atlandığı özel-ucuz anakartlar ve ram'ler kullanıyor. Bu dahiyane plan ilginizi çekerse msj atın, hangi yöntemi tercih ediyorsanız beraber sorunlarımızı çözelim.