RAM'in 2. el olup olmadığı nasıl anlaşılır?

just chillin

Hectopat
Makaleler
2
Biraz tedirgin oldum bu durumdan. Bunu anlamanın sitesi/programı vs. var mıdır?

RAM'i nereden aldınız?
Cimri'den takip ettiğim bir RAM'le ilgili yarı yarıya indirimli RAM bildirimi geldi; mutlu mutlu açtım bildirimi, sonra ise ürüne hiç yorum yapılmadığını gördüm, mağaza yorumlarına baktığımda yaklaşık yüzde 30'u olumsuz geri kalan olumluydu. Ondan şüpheye düştüm. N11 satıcısı.
@just chillin RAM marka ve modeli nedir?
Markası Crucial da modelden kastınızı tam anlayamadım. Mhz, Cl değerlerini vs. mi kast ediyorsunuz?

Programla vs. anlaşılıyor mu bilmiyorum fakat RAM in slota giren altın kısmına bakıp bir ihtimal anlaşılabileceğini düşünüyorum. Dikkatlice bakıp çizik, leke falan görürseniz anlayabilirsiniz. Ama oldukça düşük ve zor bir ihtimal.

RAM'in anakarta takılan kısmında çizik vs. varsa anlaşılır.

Çok fazla sök-tak yapılmadıysa doğal olarak pinler yıpranmamış görünecektir dolayısıyla kozmetik açıdan anlamak çok çok zor. Harddisklerin S.M.A.R.T. verileri gibi RAM'lerin de o tarz verilerini gösteren program var mı bilmiyorum, ben yok diye biliyorum. Memtest86'da vardır varsa ne kadar saat kullanılmış vs., yoksa yoktur bir bakmak lazım aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…