RAM'in çalışıp çalışmayacağı nasıl anlaşılır?

drocco

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımda bulunan RAM bu şekilde 2.slotta ve 1. slot boş görünüyor. O boş olan 1. slota linkteki RAM alıp taksam çalışır mı?

Crucial Basics SODIMM CB4GS2400 4 GB (1x4GB) DDR4 2400MHz CL17 Notebook RAM
CL değeri bendeki 18 görünüyor fakat CL değeri 18 olan DDR4 4GB 2400 MHZ RAM bulamadım 17CL olanlar var o yüzden bu konuyu açmak zorunda kaldım. Bilen var mı?

Son düzenleme:
Memory sekmesini atarsanız daha anlamlı olur, yine de uyumlu gözüküyor. İki ram çubuğu da CL18 çalışabilir.

Merhaba, çalışır tabiki. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Memory sekmesini atarsanız daha anlamlı olur, yine de uyumlu gözüküyor. İki ram çubuğu da CL18 çalışabilir.

Sormak istediğim aslında şuanda bilgisayardaki ram 18CL fakat benim alacağım 17CL çünkü 18CL olan yok internette bulamadım?

Sormak istediğim aslında şuanda bilgisayardaki ram 18CL fakat benim alacağım 17CL çünkü 18CL olan yok internette bulamadım?
CL17* CL18*
Fark etmez, CL18 daha yavaş oluyor CL17'den, yani CL17 bir RAM CL18 çalışabilir aynı frekansta. Sorun çıkmaz.

CL17* CL18*
Fark etmez, CL18 daha yavaş oluyor CL17'den, yani CL17 bir RAM CL18 çalışabilir aynı frekansta. Sorun çıkmaz.
Sistem boştayken bu halde, google chrome da bile ram kalmıyor yani

Peki sence bu RAM i alıp taksam performansta az da olsa bir artış olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…