Merhaba 8 GB 3000mhz Gskill RipJaws bir Ram'e sahibim. Aynısından bir tane daha alıp Dual Channel yapmak istiyorum. Fakat Ram'in CL değerini hatırlamıyorum ve sanırım sahip olduğum Ram ile yeni alacağımın CL değerleri aynı olmalı. CPU-Z ve AIDA64 programlarından öğrenmeye çalıştım fakat tam anlamadım. Elimdeki Ram CL15 mi, CL16 mı? Bir diğer sorum ise Dual Channel yaparken belleklerin CL değerleri aynı mı olmalı?
Up, yardım eder misiniz ?
Sanırım Cl 15 ama emin değilim. RAM'in arkasinda ki seri numarası'nda en sonda yazması lazım. Alacağınız yeni RAM'in Cl değeri aynı olmalı yoksa iki RAM'de yüksek olan CL'yi kullanacaktır diye biliyorum.
Sanırım Cl 15 ama emin değilim. RAM'in arkasinda ki seri numarası'nda en sonda yazması lazım. Alacağınız yeni RAM'in Cl değeri aynı olmalı yoksa iki RAM'de yüksek olan CL'yi kullanacaktır diye biliyorum.
Farklı CL değerindeki RAM'lerin Windows 7'de uyumsuz çalıştığına ve Windows 10'da uyumlu çalıştığına tanık oldum. Tam performans elde edebilmek adına, aynı CL değerine ait RAM'lerin kullanılması öneriliyor.
Farklı CL değerindeki RAM'lerin Windows 7'de uyumsuz çalıştığına ve Windows 10'da uyumlu çalıştığına tanık oldum. Tam performans elde edebilmek adına, aynı CL değerine ait RAM'lerin kullanılması öneriliyor.