RAM'in FPS'e katkısı var mıdır?

Purgatory

Kilopat
Daha fazla  
Ryzen 5 1600x işlemci, GTX 1050 Ti ekran kartı ve 8GB RAM'im var ve The Witcher 3 oyununda ultra ayarlarda 35 FPS alıyorum. Acaba RAM'i 8'den 16 GB'a yükseltirsem (8GB soket ekleyerek) 15-20 FPS'lik bir artış olur mu?

Ryzen 5 1600x işlemci, GTX 1050 Ti ekran kartı ve 8GB RAM'im var ve The Witcher 3 oyununda ultra ayarlarda 35 FPS alıyorum. Acaba RAM'i 8'den 16 GB'a yükseltirsem (8GB soket ekleyerek) 15-20 FPS'lik bir artış olur mu?
15-20 FPS artış olur mu bilmem ama sistem için daha iyi ve mantıklı bir karar olur. Bence almalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır olmaz. Oyunlarda FPS artışına en önemli etken ekran kartıdır. İşlemci veya RAM FPS'yi etkilemez.

Çift kanal desteğiyle oyunda FPS artışı olmasa da takılmalar varsa gider ve sisteminiz daha stabil çalışır.

O kadar FPS artışı olmaz. Yüksek FPS artışı için işlemci ve ekran kartınız önemli. Şöyle düşünün, RAM belleği 2 kat artırarak kaba tabiri ile Chrome'da 20 yerine 40 sekme açarsınız.

Arkadaşlar i5 işlemcili, aynı ekran karta sahip arkadaşım ultrada 60 FPS gördüğünü söylüyor. Acaba doğru da benim sistemimde mi bir sorun var?

RAM'i arttırmanın katkısı olur mu bilmem ama RAM'deki MHz farkı bayağı etkili oluyor.

arakdaşlar i5 işlemcili aynı ekran karta sahip arkadaşım ultrada 60 FPS gördüğünü söylüyor. Acaba doğru da benim sistemimde mi bir sorun var?

SSD niz var mı, yok mu? Eğer yoksa önce SSD alınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…