RAM'in önemi nedir ?

• Konuyu başlatan serifcan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.973
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

serifcan

Ziyaretçi
Dün bilgisayara format attırdım xp idi, şimdi Win7 ultimate 64 bit oldu. Ama bende 2 gb ram var eskisine göre kasıyor, sekme de mesela Youtube de müzik açık olduğunda diğer sekmede Facebook Twitter vs gezinirken seste kesilmeler oluyor.

Ben ram'in asıl önemini bilmek istiyorum, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM bilgisayarda o an yaptığın işlemleri depolayarak hızlı çalışmasını sağlar. Bilgisayarın özellikleri yetmediği için kasabilir.

Ram'ler İşlemci ve Sabit Disk arasında tampon bellek görevi görür. İşlemci, verileri işlerken sistem belleğindeki verilerden küçük bir kısmını alır ve bu işlem sırasında bellekte konumdan konuma oldukça sık bir şekilde atlanır. Sabit diskler, büyük veri bloklarıyla iyi bir şekilde çalışırlar ancak farklı sektörlerdeki verileri okuyup yazmada oldukça yavaştırlar. Yani işlemciniz, verileri direkt olarak sabit diskinizden işlemeye kalksaydı, bu inanılmaz bir yavaşlamayla sonuçlanırdı. Daha fazla RAM'e sahip olmak ise, yavaş sabit diske olan ihtiyacın daha az olması, dolayısıyla işlemcinin ihtiyacı olan verilere daha çabuk erişebilmesi demektir. Bilgisayarınızda çok fazla RAM'e sahip olmanızın size maliyet dışında bir zararı olmayacaktır. Ancak ihtiyacınız olan RAM miktarı, PC'nizde yaptığınız işe göre değişecektir. Teknoloji'nin Şimdiki Düzeyine Göre Günlük Pc kullananları Recep Bey'in de dediği gibi 4 - 6 arası tercih etmelidir.
İyi Forumlar . . .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı