RAM'in Oyun Grafiklerine Etkisi Nedir?

Mithlond

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Polis Adayı
Merhaba. Az önce iki adet RAM siparişi verdim. Kingston 16 GB 1600 MHz DDR3. Şimdi bende 1333 MHz tekli var, bunu başkasına verip sipariş ettiklerimi takacağım. Fakat sistemlerden pek anlamadığımdan bir soru sormak istiyorum. Odyssey, Origins gibi oyunları High ayarlarda oynuyorum. Very High veya Ultra yapamıyorum. Bunun nedeni ekran kartı evet, onu da ileri ki zamanlarda değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat merak ettiğim şey RAM'in ne kadar faydası olur? Bir yerde okudum, ekran kartın yetersiz kaldığında RAM devreye giriyormuş, bu doğru ise Ultra'da oynayabilirim herhalde? Ekran kartım: NVIDIA ASUS GTX 750 ve 2 GB, 128 Bit var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısmen doğru aslında. Ekran kartları Video Ön Belleği dediğimiz, oyunlardaki kaynakları geçici olarak depoladığımız yere kaydediyor. Yetmediğin de ise RAM'den kullanıyor. Ama RAM üzerlerinde ekran kartındaki donanımlar gibi donanım olmadığı için işleyemiyor. Rainbow 6 Siege, GTA 5 gibi oyunlarda grafik kısmında grafik ön belleği denilen yer var. Orası ekran kartınızın grafik ön belleği oluyor. Mesela GTA 5'te 1080p Ultra ayarlarda 4.256 MB video ön belleği kullanıyor, ama bu demek değil ki sizde 32 GB RAM var ise ekran kartınızın ön belleği 2 GB ise pek bir fark olmayacaktır aslında. 50 FPS aldığınız oyundan 60-70 FPS arası alabilirsiniz.

Ekran kartının yetersiz kaldığı yerde derken ekran kartının VRAM'inden bahsedilmiştir. Ayarlarda ne kadar yükseltme yaparsın bilemem (bence yapamazsın) ama FPS'n artacaktır ve daha az drop girecektir.

FPS'nin artacağından şüphem yok. Daha çok ona etkisi olur zaten de, hani bilmiyorum belki de grafiklerde de biraz işe yarar diye düşündüm. Henüz ekran kartı alamam o yüzden öncelik olarak RAM almak istedim. Zaten RAM'i yükseltecektim, bu güne nasip oldu.

70 - 80 civarı vardır. Emin değilim bakmam lazım. Texture ve bir kaç ayar Medium. Diğerleri High - Very High. Yine de çok iyi görünüyor oyun ve en ufak takılma, kasma yok. O yüzden FPS de oldukça yüksektir diye tahmin ediyorum. Texture çok yükseltiyor High yaparsam. Ekran kartı sınırını geçiyor.

Vay be o zaman benim RX 570 ile oyunda akarım resmen hemen indireyim .

Odyssey den bahsediyoruz değil mi? Minimum ve önerilen sistem gereksinimlerine bakınca, benim sistemim fazlasıyla karşılıyor. O yüzden bazı ayarlarım High, bazıları da Medium. Texture gibi fazla isteyenler. Orijinal oyun olması da etkiler biraz.

Söz konusu Ubisoft oldu mu sıkıntı oluyor. En son benim kart her oyunda 10 numara ama ubisoft oyunlarında çöp .

O konuda haklısın. Ama şu son oyunlarında çok başarılı oldular. Ben bile şaşırdım, hiç beklemezdim ve artık ümidimi kesmiştim ama Origins ve Odyssey en iyi optimizasyona sahip sanırım Ubisoft oyunları olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…