RAM'ler 2 ve 4. slot yerine 1 ve 2. slotta çalışıyor

Barış Acar

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance Lpx 16gb 3200mhz Ddr4 Cl16 2x8
SSD veya HDD modeli
Sandisk 240gb ssd- Toshiba 500gb hdd
Anakart
Asus Prime B450M-A II
İşlemci
Amd Ryzen 5600G
RAM'leri 2 ve 4 slotlara taktım ilk başta görüntü gelmedi sonra 1 ve 3 denedim yine görüntü gelmedi, en son 1 ve 2 slota taktım görüntü geldi ama performans düştü, sizce sebebi nedir?

Ramleri 2 ve 4 taktım asus yazısı gelmeden kapanıyor aynısı 1 ve 3 slotlardada geçerli

Çift kanal çalışmasında sorun var gibi görünüyor. Farklı bir anakartta veya işlemci ile denerseniz sorunun ya işlemcinin bellek kontrolcüsünde ya da anakartta olup olmadığını anlayabilirsiniz.
dediğinizi yaptım başka anakartta sorun yok ama şuan baktığım zaman 3 4 slotları tekte olsa çift de olsa çalışmıyor sistem kapanıyor.

Son düzenleme:
Aynı sorunu şu an itibarıyla çözdüm ama nasıl çözüldüğünü sorsan her bir şeyi söküp CPU GPU hepsini sanki yeniden topluyor gibi yaptım ve bir 2 defa BIOS'u sıfırladım sanırım CPU soğutucu çok sıkı sıkı onu gevşetince çözüldü gibi. Kesin bir şey diyemem ama yaptığım işlem buydu. Tabii ki toz temizlemsini çok ince detaylı yapmayı pas geçmedim.

Aynı sorunu şu an itibarıyla çözdüm ama nasıl çözüldüğünü sorsan her bir şeyi söküp CPU GPU hepsini sanki yeniden topluyor gibi yaptım ve bir 2 defa BIOS'u sıfırladım sanırım CPU soğutucu çok sıkı sıkı onu gevşetince çözüldü gibi. Kesin bir şey diyemem ama yaptığım işlem buydu. Tabii ki toz temizlemsini çok ince detaylı yapmayı pas geçmedim.
Anlattığınız şeklide yapmayı deniyeceğim çalışıp çalışmadığını buraya tekrardan iletirim.

Dediğinizi yaptım ama sonuçlar aynı 3 ve 4. slotlar tek ram de olsa çalışmıyor 1 ve 2. slotda sistem açılıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı