RAM'ler 3000 MHz olmuyor

İbrahim Gök

Centipat
RAM'ler 3000 MHz destekliyor. BIOS'dan 2933 yaptım. Bilgisayarı açtım. Görev yöneticisinden performans oradan da belleğe baktım. Ama resim de de göründüğü üzere 2667 olarak görünüyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sıfırlayıp sistemi açabilirsiniz.
Kasanın kapağını açıp anakart üzerindeki BIOS pilini çıkarmanız gerekmekte.
  • Gücü kesin.
  • BIOS pilini çıkartın.
  • 30sn sonra pili geri takabilirsiniz.
  • Açılışta yine F1/Del ile BIOS'a girmeniz ve ayarları kaydetmeniz gerekir.

Hersey okey de kayıt nasıl edeceğim
Hersey okey de kayıt nasıl edeceğim
Bu arada gücü kesip bios pinini çıkarıp 30 saniye bekleyip pini takıp gücü açıyorum değil mi ?

Pin değil pil. Yuvarlak gümüş renkli bir pil basit ifadeyle

Aynen öyle

Bios ayarlarını yeniden yapın demek istiyor
Teşekkür ederim yarın halletmeye çalışacağım
Pin değil pil. Yuvarlak gümüş renkli bir pil basit ifadeyle

Aynen öyle

Bios ayarlarını yeniden yapın demek istiyor
yaptım açıldı pc profile 2 yi seçtim kaydetip çıktım pc açılır gibi oldu kapandı tekrar açılır gibi oldu tekrar kapandı 3. de açıldı ve ramlar 2267 de çalışıyor görev yöneticisinden baktığım da öyle görünüyor yani bunu 2933 e çekmemem mi gerekiyor acaba yoksa başka yolu varmıdır ?
XMP de profile 2 seçili burada 1333 olarak görünüyor ama bios da 2933 yani profile 2 yi seçtim ben bune arkadaş böyle ya sinir oldum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Kusura bakmayın görmemişim. CPU-Z de yazan 1333 değerini iki ile çarpmanız gerekmekte. Yani 2666 MHz değerinde çalışıyor. Gecikme değerleri da fazla gözüktü. Bir sıkıntı var ama. Geri BIOS yüklenme diye bir şey, araştırıp deneyebilirsiniz. Bu konuda çok bilgim yok.

Belleklerinizi işaretli slotlara takın. BIOS güncel değilse güncelleyin. Sorununuz devam ediyorsa XMP kapayın ve elle frekans değerini 2933, 2800 MHz değerlerini girerek deneyin. Hiçbir çözüm işe yaramıyorsa ve başka sorununuz yoksa bilgisayarınızı bu haliyle kullanabilirsiniz. Şu anda bellekleriniz 2666 MHz değerinde çalışıyor. 3000 MHz'e göre küçük bir performans kaybınız var ama dert etmeye değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…